Doelman Mike Havekotte van Jong FC Utrecht is opgenomen in de voorselectie van Oranje onder 19 jaar. Het is de derde maal dit seizoen dat hij tot dit vertegenwoordigende elftal behoort.

Oranje onder 19 jaar start op zaterdagavond 9 november met de voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in Georgië. Moldavië onder 19 jaar is daarin de eerste tegenstander op woensdag 13 november. Het duel wordt gespeeld in de Dinamo Arena in Tbilisi en begint om 15:00 uur. Twee dagen later, op vrijdag 15 november, is Wales onder 19 jaar de volgende tegenstander. Wederom wordt de wedstrijd om 15:00 uur afgewerkt in de Dinamo Arena in Tbilisi. Het laatste groepsduel tegen Georgië onder 19 jaar vindt plaats op maandag 18 november. Ditmaal wordt  om 15:00 uur afgetrapt in het Mikheil Meski Stadion in Tbilisi.

De definitieve selectie evenals de standby-lijst wordt op dinsdag 5 november bekendgemaakt door KNVB-coach Wim van Zwam. De selectie zal op dat moment bestaan uit 16 spelers. Vrijdag 8 november zal de selectie worden aangevuld tot 18 spelers.