Zondag j.l. was Technisch Manager en Hoofd Opleidingen, Henny Lee samen met jeugdtrainers Sjors Ultee, Ruud Heus en jeugdkeeperstrainer Danny Lucke aanwezig bij een trainingssessie van de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht”. Dit initiatief is met FC Utrecht tot stand is gekomen.Zij hebben deze sessie zondag mede helpen begeleiden en hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen hoeveel plezier en enthousiasme bij de deelnemers aanwezig was. Ook konden ze constateren hoe professioneel alles was opgezet. Dit is met name te danken aan het goede werk van de manager Wil Achterberg, die terzijde wordt gestaan door de coördinatoren cq. oud- FC Utrecht spelers Koos van Tamelen en Mario Kok. Ze maken daarbij gebruik van veel gekwalificeerde trainers, waaronder dus ook jeugdtrainers uit de jeugdopleiding van FC Utrecht.

De trainingen worden in Utrecht 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) op de zondagochtend in een serie van 10 lessen aan jonge leergierige voetballers en keepers gegeven, waarbij zowel jongens als meisjes van harte welkom zijn. De inhoud van de voetbaltraining bestaat uit het aanleren van loopcoördinatie, basistechnieken en tactisch inzicht. De inhoud van de keeperstraining bestaat ook uit het aanleren van technieken, gecombineerd met reactievermogen, lenigheid en sprongkracht. Bij dit alles staat plezier voorop.

Plaats van handeling is het sportcomplex “Zoudenbalch”, het officiële trainingscomplex van FC Utrecht (achter het stadion). De voetballessen duren 75 minuten per sessie. Er zijn sessies voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar.

De complimenten gaan uit naar de bovengenoemde trainers en coördinatoren… én soms valt de kwaliteit van deelnemers zodanig op, dat ze door kunnen stromen naar de ‘FC Utrecht Academie’, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Enkele huidige jeugdspelers van de FC Utrecht Academie zijn ooit bij deze “Voetbal- en Keepersschool” begonnen.

Voor inschrijving en informatie over de “Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht” kunt u terecht op de website www.voetbalschoolutrecht.nl

De voorjaarssessie start op zondag 9 maart 2014. Nieuwe kinderen zijn in de van harte welkom!


Henny Lee
Technisch Manager
Hoofd Opleidingen
FC Utrecht