FC Utrecht tegen Roda JC in Stadion Galgenwaard is veertig keer eerder gespeeld. FC Utrecht won op eigen veld 23 keer. Zesmaal eindigde het duel in een puntendeling. Roda JC trok elf keer aan het langste eind.

Laatste ontmoeting
De laatste editie was op zondag 24 februari 2013. Destijds won FC Utrecht overtuigend met 4-0. Jacob Mulenga scoorde twee keer (waaronder een penalty). Jan Wuytens en Tommy Oar maakten de andere doelpunten voor FC Utrecht. Abel Tamata kreeg aan Limburgse zijde in de achttiende minuut een directe rode kaart.

Laatste zege Roda JC
Roda JC won voor het laatst op zondag 3 oktober 1999 uit bij FC Utrecht (1-2). Na de 1-0 van Didier Martel, scoorden Bob Peeters (strafschop) en Bas Jacobs voor Roda JC.

Reeksen
De ploeg van trainer Jan Wouters heeft in de Eredivisie de laatste vier uit- en thuiswedstrijden tegen Roda JC gewonnen. Dit is de langstlopende winstreeks voor FC Utrecht tegen huidige Eredivisieclubs. FC Utrecht is zelfs dertien thuisduels op rij ongeslagen tegen Roda JC.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste negen thuiswedstijden in de Eredivisie. Dit is de beste thuisreeks sinds september 2008 – februari 2009. Toen bleef FC Utrecht tien wedstrijden op rij ongeslagen.

In de laatste negen thuiswedstrijden heeft FC Utrecht nu minimaal één doelpunt gemaakt, de langste reeks sinds april 2011 – februari 2012 (13 thuiswedstrijden). De laatste keer dat FC Utrecht in eigen huis niet tot scoren kwam, was op 10 februari van dit jaar (0-3 verlies tegen NEC).

Individueel
Verdediger Dave Bulthuis heeft vier gele kaarten gepakt tot dusver en staat hierdoor op scherp.

Aanvaller Steve de Ridder heeft in de laatste twee thuiswedstrijden van FC Utrecht in de Eredivisie twee keer gescoord. Zijn collega-aanvaller Cedric van der Gun heeft nog één doelpunt nodig om zijn 25e te maken voor FC Utrecht in de Eredivisie.

Verleden bij beide clubs
Middenvelder Willem Janssen speelde tussen 2007 en 2011 129 wedstrijden in de Eredivisie voor Roda JC. Hij maakte hierin 22 goals voor de Kerkradenaren.

Naast Willem Janssen droegen de volgende spelers de shirts van zowel FC Utrecht als Roda JC: Adil Ramzi, Alfons Groenendijk, Anouar Kali, Atam Koroglu, David Nascimento, Dick Advocaat, Edwin Gorter, Frank Demouge, Gerard van der Lem, Gregoor van Dijk, Henk Fraser, Johan de Kock, John van Loen, Morton Skoubo, Peter Hofstede, Peter van der Waart en Simon Cziommer.