FC Utrecht neemt het woensdagavond in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker op eigen veld op tegen FC Den Bosch. Voor iedere club in het betaalde voetbal geldt hetzelfde; de beker is de kortste route naar Europees voetbal. De aftrap van FC Utrecht – FC Den Bosch is om 20:00 uur.

Trainer Jan Wouters kan in het bekerduel nagenoeg over dezelfde selectie beschikken als waarover hij beschikte in Rotterdam. Alleen centrumverdediger Timothy Derijck kan van de achttien spelers uit de wedstrijdselectie van afgelopen zondag niet spelen. Hij kampt met een bovenbeenblessure.

FC Utrecht heeft een mooi verleden als het gaat om bekervoetbal. In 1985, 2003 en 2004 werd de KNVB beker gewonnen. Twee keer (1982 en 2002) werd een finalestrijd verloren. “De beker kan in principe de kortste weg naar Europa zijn”, zegt trainer Wouters in aanloop naar het treffen met FC Den Bosch. “Of je wel of niet doorgaat wordt beslist in één wedstrijd. Dus, deze wedstrijden moet je benaderen als een finale. Welke tegenstander je ook treft. Zo moet je de wedstrijd ingaan en dat zullen we woensdagavond dan ook doen.”

Het bekertoernooi wordt door FC Utrecht afgetrapt op eigen veld. “Natuurlijk is dat een voordeel”, zegt de oefenmeester van FC Utrecht over dit gegeven. “Dat is het altijd, of je nu speelt voor de beker of voor de competitie.”

Seizoenkaarthouders van FC Utrecht wonen de wedstrijd FC Utrecht – FC Den Bosch gratis bij. Supporters zonder deze seizoenspas kunnen op vertoon van een clubkaart of een seizoenkaart van een andere supporter een kaart kopen. Dit kan overdag in de fanshop en kort vóór de wedstrijd bij de stadionkassa’s.