Na drie weken waarin Jong FC Utrecht niet uitkwam in de Beloftencompetitie Poule B, hervat de ploeg maandagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk. Op basis van de stand belooft het een spannend duel te worden, want de ploegen ontlopen elkaar slechts één punt op de ranglijst.

Voorbije weken
Op maandag 26 augustus kwam Jong FC Utrecht voor het laatst uit in competitieverband. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd Jong Almere City FC met 3-1 verslagen. “De onderbreking was jammer, want we hadden net het positieve gevoel te pakken”, aldus beloftentrainer Ab Plugboer. “Door de nieuwe opzet van de KNVB hebben we een aantal speelvrije data. Als ploeg en als speler wil je toch graag een bepaalde regelmaat hebben.”

De tussenliggende periode heeft Jong FC Utrecht opgevuld met het spelen van een tweetal oefenwedstrijden tegen respectievelijk Jong FC Groningen en Jong Vitesse. “Deze oefenduels zijn goed voor de ontwikkeling van het team”, vervolgt Plugboer. "De wedstrijd tegen Jong FC Groningen hebben we goede weerstand gehad, want meerdere spelers uit het eerste team van FC Groningen speelden mee. Ondanks de 3-1 nederlaag hebben we een groot gedeelte van de wedstrijd goed gevoetbald. Tegen Jong Vitesse hebben we een hele goede wedstrijd gespeeld. We wonnen slechts met 2-3, maar gezien het spelbeeld en het aantal gecreëerde kansen waren wij groten delen van de wedstrijd de bovenliggende partij.”

Tegenstander
Het eerste team gaf Jong FC Utrecht zondag het goede voorbeeld. De ploeg van trainer Jan Wouters won op eigen veld met 2-1 van RKC Waalwijk. “Het eerste team heeft gisteren een goed resultaat behaald, wat goed is voor het vertrouwen”, analyseert Plugboer. “Vanavond is het voor ons echter een andere wedstrijd, maar we hopen dat we het goede voorbeeld volgen.

Jong FC Utrecht is terug te vinden op vierde in de Beloftencompetitie Poule B met vijf punten uit drie wedstrijden. De ploeg van trainer Ab Plugboer is ongeslagen, met één zege en twee gelijke spelen. Jong RKC Waalwijk staat een plaats lager. “Jong RKC Waalwijk is een ploeg die verzorgd voetbal van achteruit tracht te spelen”, aldus Plugboer. “Ik verwacht een aantrekkelijk duel.”

Blessures
Drie spelers uit de selectie van de beloftenploeg zijn vanavond niet inzetbaar. Esmat Shanwary, Myenty Abena en Laurens van der Voort kampen alle drie met een knieblessure.

Jong RKC Waalwijk tegen Jong FC Utrecht wordt maandagavond gespeeld op Sportpark Mandemakers in Waalwijk. De wedstrijd begint om 18:30 uur en is vrij toegankelijk.