In de BeNe League staat deze week speelronde 4 op het programma. Voetbal Centraal wisselt in aanloop naar de komende wedstrijden kort van gedachten met twee voetbalsters. Één van hen is middenveldster Nadine Hanssen (19). Zij speelt met FC Utrecht Vrouwen tegen Lierse SK.

TEKST: Jurriën Schuiringa

Niet gegeven pingel

Goede les voor FC Utrecht Vrouwen: blijf tegen Lierse SK de hele wedstrijd scherp. Ook in de extra tijd. Want ondanks dat de ploeg uit de Domstad tegen OH Leuven helemaal geen slechte wedstrijd speelde, verloor zij vorige week door een onoplettendheidje in de laatste seconden (2-1). “Dat was heel zuur”, baalt Hanssen na in gesprek met Voetbal Centraal. “In de 93ste minuut kregen we een corner tegen. Die leverde niks op, dus werd het een achterbal. De speelster die de hoekschop nam, stond alleen nog op dezelfde plaats en kon de doeltrap onderscheppen. Toen speelden ze het simpel uit.”

Volgens de middenveldster had de winnaar eigenlijk haar team moeten zijn. “Anne Maguire werd vijf minuten voor tijd overduidelijk aan haar shirt getrokken, maar de scheidsrechter gaf geen penalty”, blikt ze terug. Desondanks was de Limburgse tevreden over het optreden van de eredivisionist, zeker na rust. De resultaten van de Domstedelingen zijn echter nog niet geweldig. Ze staan na drie speelronden op de tiende plaats in de BeNe League. “We hebben een jonge ploeg, daarom zijn we wat wisselvallig”, meent Hanssen. “Ik weet wel zeker dat we hoger gaan eindigen, want we hebben veel potentie.”

Op naar de eerste acht

Met de nodige nieuwe meiden in het team is het ook niet gek dat de speelsters nog aan elkaar moeten wennen. Bovendien heeft de Utrechtse formatie, zo eerlijk zijn ze zelf ook wel, geen elftal dat een rol kan spelen in de titelstrijd. Een plek bij de eerste acht ploegen is een prima doelstelling. “We moeten elke week top zijn om een goed resultaat te behalen”, weet Hanssen. “Als we er met zijn allen hard voor willen werken, kunnen we zeker bij de bovenste acht teams op de ranglijst eindigen.”

De negentienjarige voetbalster heeft het ondanks de huidige notering van haar ploeg niet minder naar haar zin bij FC Utrecht Vrouwen. Na weinig minuten te hebben gemaakt bij PSV/FC Eindhoven is ze bij haar nieuwe club helemaal opgeleefd. “Elke week voetballen, daar was ik echt aan toe.” In het elftal van Jürgen Schefczyk staat Hanssen meestal op het middenveld, met als belangrijkste taak de tien van de tegenstander uit te schakelen. En dat gaat best goed. “Ik moet veel ballen afpakken, maar kan ook meedoen met de aanval. Dat ik nu een vaste basisplaats heb, geeft me zelfvertrouwen.”

Super fel en gretig

Want van een plekje in de eerste elf van PSV/FC Eindhoven kon ze alleen maar dromen. “Nu ik speel, kan ik me beter ontwikkelen. Dat is erg fijn.” Met de talentvolle speelster in haar gelederen won FC Utrecht Vrouwen eenmaal (3-0 van Club Brugge) en ging de ploeg twee keer ten onder. Naast Leuven was AA Gent te sterk voor de Domstedelingen. Hanssen: “Die wedstrijd was iedereen zoekende. Tegen Brugge hebben we ons goed hersteld. Iedereen speelde super fel en gretig. Het was voor mij ook een van mijn betere wedstrijden.”

Nu wil de tiener tegen Lierse SK laten zien dat het duel met Club Brugge geen incident was. “Ik denk dat er wel iets te halen valt”, klinkt ze zelfverzekerd. “In de voorbereiding hebben we ook al tegen die ploeg gespeeld en dat ging goed. Wel moeten we op hun middenveld letten. Dat is erg sterk.” Hanssen weet dus, als verdedigende middenveldster zijnde, wat haar te wachten staat vrijdag. En zeker als de ploeg in eigen huis van de eerste tot de laatste seconde op blijft letten, is een goed resultaat reëel. “Wij kunnen echt drie punten pakken.”

Bron: Voetbalcentraal.nl