Om 10 uur wordt er afgetrapt op sportpark "Zoudenbalch" voor het vriendschappelijk duel tussen FC Utrecht O10 en Westlandia E2. De wedstrijd gaat rustig van start, er zijn hier en daar wat mooie combinaties, maar echt grote kansen levert dat niet op voor beide partijen. Het is Westlandia dat als eerste scoort, de spits van Westlandia let goed op en weet een pass van de keeper te onderscheppen en de bal vervolgens achter de keeper te werken, 0-1. Een paar minuten daarna krijgt FC Utrecht de kans om gelijk te maken. Een vrije trap richting de spits, die de bal net naast schiet. Het lijkt er op dat FC Utrecht gaat rusten met een achterstand, maar ook de spits van FC Utrecht is scherp en weet net voor de rust toch nog de gelijkmaker te scoren.

De tweede helft begint net als de eerste helft, want het is Westlandia dat op voorsprong komt. Een goede corner wordt binnenschoten door een speler van Westlandia en de stand is 1-2. Ditmaal duurt het niet lang voordat FC Utrecht terug op gelijke hoogte komt, een goed schot gaat via de onderkant van de lat in de goal. Er was geen doellijn technologie voor nodig om te zien dat het doelpunten telde. Meteen daarna een mooie solo van de vleugelaanvaller, en dat levert ook een doelpunt op. FC Utrecht weet de achterstand gelijk om te buigen naar een voorsprong, 3-2. Tot de tweede rust wordt er niet meer gescoord, en gaat FC Utrecht rustten met een voorsprong.

Na de rust blijkt dat Westlandia zich niet zomaar gewonnen geeft, ze worden een paar keer goed gevaarlijk en raken zelfs een keer de paal. Na een kwartier komt FC Utrecht er weer een keer goed uit, en de linksback die mee opgekomen is schiet de bal hard binnen in de korte hoek. FC Utrecht is gretig en ruikt de overwinning, meteen na de aftrap van Westlandia wordt de bal veroverd en naar voren gespeeld. Nu is het de rechtsback die weet te scoren. Binnen twee minuten weet FC Utrecht de scoren uit te breiden tot 5-2. Westlandia weet nog één keer iets terug te doen via een corner, die prachtig wordt binnengeschoten, maar verder dan dit komt het niet. De eindstand van deze vriendschappelijke wedstrijd is 5-3.

Komende woensdag oefent de O10 thuis tegen de E2 van sv Houten (16.30 uur op Zoudenbalch)