Voortvloeiend uit de samenwerking die FC Utrecht heeft met Global Image Sports is vorige week een delegatie van FC Utrecht aanwezig geweest in Noord-Amerika voor het zogeheten FC Utrecht National Camp. Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee, Trainer Creatieve Ontwikkeling Sjors Ultee, trainers Mourad el Idrissi en Ruud Heus en Manager Internationale Betrekkingen Sander Hense waren namens FC Utrecht aanwezig om kennis uit te wisselen en trainingen te verzorgen.

De staf van FC Utrecht arriveerde niet gezamenlijk in de Verenigde Staten. “Ik ben bewust twee dagen eerder vertrokken dan de rest", vertelt Sander Hense. “Deze extra tijd heb ik benut door bij verschillende colleges en universiteiten connecties te leggen en studiebeurzen los te krijgen voor ons lopende project in Ghana.“

Een aantal dagen na de aankomst van Hense in de Verenigde Staten, was de groep compleet en konden de voorbereidingen worden gestart voor de trainingen. Hense vervolgt: “De Darlington School in Rome, ongeveer een uur rijden van Atlanta, had zijn complex beschikbaar gesteld voor de trainingen. In totaal namen ongeveer negentig kinderen, verdeeld in vier groepen, met elk hun eigen trainer deel aan de trainingssessies. De jeugdspelers die meededen varieerden in de leeftijd van 9 tot 18 jaar. De kinderen zijn geselecteerd uit zogenaamde ID camps die gehouden worden bij de inmiddels dertien partnerclubs die FC Utrecht in Amerika heeft.”

Woensdagmiddag om 17.00 uur lokale tijd stond de eerste training van twee uur op het programma. Vervolgens is er op donderdag en vrijdag driemaal getraind. In de ochtend en aan het eind van de middag werd er een reguliere training afgewerkt en net na de lunch stond er een training technische vaardigheden op het programma. Om ervoor te zorgen dat de spelers gedurende de week door elke trainer bekeken konden worden, is tweemaal in een zogeheten circuitsessie getraind. Zaterdagochtend volgde de afsluitende training.

Aan het eind van de week hebben alle spelers een evaluatieformulier gekregen met daarop de aanbevelingen van de FC Utrecht trainers. De beste spelers worden uitgenodigd om naar Nederland te komen en trainingen bij FC Utrecht te volgen in hun leeftijdscategorie.

De gehele staf is inmiddels teruggekeerd in Nederland.