In de afgelopen twee seizoenen hebben jongeren met een Wajong uitkering de mogelijkheid gekregen om zich via FC Utrecht naar een baan te voetballen. Ook komend seizoen zal FC Utrecht, middels het project Dutch Career Cup jongeren deze kans bieden.

Gedurende het seizoen wordt er tweewekelijks getraind op Sportcomplex Zoudenbalch. Deelnemers krijgen vanuit een gezonde basis, namelijk twee keer training per week een aantal vaardigheden bijgebracht die ze bij plaatsing op de arbeidsmarkt kunnen gebruiken. Zo leren ze op tijd komen, luisteren naar elkaar en krijgen ze handvatten als het gaat om solliciteren.

Ook worden er diverse toernoeien gespeeld, waarbij clubs zoals: Ajax, PSV en Vitesse ook meedoen. In die 26 weken ben je min of meer speler van FC Utrecht.

Samen met UWV en USG gaat FC Utrecht starten met een derde seizoen van de Dutch Career Cup. Ontvang jij een Wajong uitkering en wil je de kans grijpen om via FC Utrecht aan het werk te gaan? Neem dan contact op met Bonnie van Vugt via bvanvugt@usgrestart.nl. Bij voldoende animo zal op korte termijn een informatiesessie worden georganiseerd.