Jong FC Utrecht speelt vanavond een oefenduel tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch begint om 18:30 uur en is vrij toegankelijk. 

Vorige week
Jong FC Utrecht heeft een drukke week achter de rug. Vorige week maandag opende het team de Beloftencompetitie Poule B met een gelijkspel tegen Jong Feyenoord/Excelsior. In een wedstrijd met kansen over en weer eindigt het duel in 1-1. “Het was een open duel, waarbij wij meer aan de bal zijn geweest”, analyseert Jong FC Utrecht-trainer Ab Plugboer. “We hebben gedurende de wedstrijd goede kansen gecreëerd, echter we vergeten onszelf hiervoor te belonen. Op het einde krijg je nog een grote kans om de wedstrijd alsnog in je voordeel te beslissen, helaas ontbrak het aan de efficiëntie.”

Een dag later speelde Jong FC Utrecht in Lisse een oefenduel tegen Zaterdag Topklasser FC Lisse. Waar in het duel met Jong Feyenoord/Excelsior nog de nodige spelers uit het eerste team meededen, bestaat de ploeg die dag voornamelijk uit spelers van Jong FC Utrecht aangevuld met A-junioren en een stagespeler uit Amerika. FC Lisse won op eigen veld met 3-1 van Jong FC Utrecht. Plugboer blikt terug: “Tegen FC Lisse zijn we afgetroefd op agressiviteit, dat kan en mag niet”, aldus de coach. De beleving was niet goed en FC Lisse oogde een stuk scherper. We waren te snel de bal kwijt, waardoor we weinig rust in ons spel hadden.”

Op dezelfde dag werd bekendgemaakt dat Gyliano van Velzen voor drie seizoenen is vastgelegd. De 19-jarige jeugdinternational komt het beste uit de voeten als buitenspeler. Plugboer analyseert: “Het is een jonge speler die zowel fysiek als voetbaltechnisch een ontwikkeling moet doormaken. Naast dat hij op de flanken inzetbaar is, kan hij ook centraal voorin spelen. Het is een speler met een goede actie en voorzet.”

Selectie
Vanavond zullen voornamelijk spelers in actie komen die tot de kern van Jong FC Utrecht behoren. De ploeg heeft een goede trainingsweek achter de rug. “Er is veel aandacht besteed aan het positiespel in aanvallend opzicht”, aldus Plugboer. “Het accent lag met name op het druk zetten van de aanvallers. Het is namelijk van belang dat we bij balbezit van de tegenstander zo snel mogelijk de bal veroveren en dit begint voorin.”

Jong FC Utrecht heeft vanavond eveneens de beschikking over twee stagespelers afkomstig uit respectievelijk Amerika en Frankrijk.

De tegenstander
Jong Sparta Rotterdam gaat Jong FC Utrecht ook tegenkomen in de competitie. Ab Plugboer vindt de oefenduels van Jong FC Utrecht belangrijk. “Aangezien er veel vrije speeldagen zijn, is het belangrijk om tegen goede tegenstanders te oefenen”, aldus Plugboer. “Jong Sparta Rotterdam staat al jaren bekend om zijn goede jeugdopleiding. Onze spelers kunnen zich in deze wedstrijden verbeteren. Jong Sparta Rotterdam speelt verzorgd voetbal en hanteren een duidelijke speelwijze. Het team heeft een hoog niveau, dus ik verwacht goede tegenstand.”

Blessures
Jong FC Utrecht kan vanwege blessures vanavond geen beroep doen op Esmat Shanwary, Jordy van der Winden en Remco van Wingerden.