Woensdag vond in Barendrecht weer het jaarlijkse G-voetbaltoernooi plaats. Namens FC Utrecht waren respectievelijk Ab Plugboer (trainer Jong FC Utrecht) en Mourad el Idrissi (trainer FC Utrecht O12) aanwezig. Aan het toernooi, georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal en de KNVB, deden alle betaaldvoetbalclubs mee en zaterdagtopklasser VV Katwijk. Het evenement vond plaats op sportpark De Bongerd van BVV Barendrecht. Volgens Plugboer was het ook dit jaar weer een groot succes.

“Het is geweldig om te zien hoe die spelers plezier hebben aan zo’n middag. Het plezier spatte er echt vanaf”, zo vertelt Plugboer. “Tijdens de middag waren er een paar poules waarin wedstrijden tegen elkaar werd gespeeld, daarnaast was er ook nog een penaltybokaal. Het is hartstikke leuk om met die spelers te werken, ze stralen helemaal als ze bezig zijn. Je ziet ook dat gevoel van dankbaarheid bij die spelers, heel mooi om te zien.”

Aanwezig bij het toernooi waren onder anderen bondscoach Louis van Gaal, Frank de Boer, Foeke Booy en Jean Paul de Jong. Daarnaast werden de wedstrijden in de poulefase en de finalewedstrijden geleid door scheidsrechters uit het betaald voetbal. “Het toernooi was een groot succes en ik heb veel spelers plezier zien hebben. Het is een heel goed initiatief om het G-voetbal te promoten. Het is top dat dit jaarlijks wordt georganiseerd. Ook deze 21e editie was weer geslaagd”, aldus Plugboer.