De wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht werd in het verleden dertien keer eerder gespeeld. FC Utrecht vertrok vijfmaal met drie punten uit Zwolle. Vijf keer eindigde het duel in een gelijkspel en driemaal won PEC Zwolle.

Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor FC Utrecht. Al na twee minuten kwam FC Utrecht op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van huidig AA Gent-speler Nana Asare. Via voormalig FC Utrecht-speler Joost Broerse kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte. De in de basis debuterende Elroy Pappot bezorgde FC Utrecht tien minuten na rust de overwinning in Zwolle.

PEC Zwolle heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen van FC Utrecht (uit en thuis). De laatste winst van PEC Zwolle was op 6 april 2003 (3-1). Richard Roelofsen maakte een zuivere hattrick in de tweede helft en Dirk Kuijt scoorde voor FC Utrecht.
Jan Wouters kwam als speler vijftien keer uit tegen PEC Zwolle. Negen keer won de huidige trainer van FC Utrecht, waarvan zes keer als speler van FC Utrecht.

Naast Joost Broerse, die nog steeds onder contract staat bij PEC Zwolle, zijn er meer spelers die een verleden hebben bij beide clubs. Arco Jochemsen, Foeke Booy, Harry van der Ham, Henny Verschoor, Herman Verrips, Jan Lecker, Jerry Cooke, Jordy Zuidam, Nassir Maachi, Nick Kuipers, Paulus Roiha, Peter van der Waart, Robert Wijnands en Ruud Berger droegen zowel het shirt van FC Utrecht als van PEC Zwolle.