Zondag staat FC Utrecht in eigen stadion tegenover Go Ahead Eagles. De laatste keer dat deze wedstrijd in competitieverband werd gespeeld was op 9 april 1996. Het werd toen 1-0 door een doelpunt van Hans Visser. Met dit doelpunt behoedde hij FC Utrecht van degradatie. Tevens speelde in deze wedstrijd aan FC Utrecht-zijde Erik ten Hag mee, de trainer die er afgelopen seizoen voor zorgde dat Go Ahead Eagles na 17 jaar terugkeerde in de Eredivisie.

Oefenduel
Vorig jaar speelde een combinatieteam van FC Utrecht in oktober nog een wedstrijd tegen de Eagles. Het werd toen 3-1, Daan Bovenberg (2x) en Yoshiaki Takagi scoorden de Utrechtse doelpunten.

Onderlinge duels in Utrecht
Het duel tussen beide clubs is 21 keer eerder in Utrecht gespeeld. FC Utrecht won vijftien keer, speelde viermaal gelijk en verloor twee keer. Go Ahead Eagles won voor het laatst op 1 november 1992 bij FC Utrecht. Het werd 0-2 en Gijs Steinmann en Erwin Looms waren de doelpuntenmakers. Niet alleen won FC Utrecht meer onderlinge ontmoetingen, ook scoorde het beduidend meer. FC Utrecht scoorde 42 keer en Go Ahead Eagles vijftien keer. Dit brengt het doelsaldo op +27 in Utrechts voordeel.
De grootste overwinning die FC Utrecht boekte tegen Go Ahead Eagles was in het seizoen 1979/1980. De gasten werden toen met 4-0 naar Deventer teruggestuurd.

Topscorer
Leo van Veen is de topscorer in wedstrijden tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. In totaal maakte hij thuis en uit elf doelpunten tegen de Deventenaren.

Oude bekende
Bij Go Ahead Eagles staat Foeke Booy aan het roer als trainer. De oud-speler en trainer van FC Utrecht vertrok in 2012 als technisch directeur bij de club, om vervolgens bij Cercle Brugge in België weer als trainer aan de slag te gaan. Dit seizoen probeert hij het opnieuw in de Eredivisie bij promovendus Go Ahead Eagles.

Spelers met verleden bij Utrecht en GAE
FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben in het verleden spelers gehad die voor beide clubs voetbalden. Andre Oostrom, Bert Buizert, Donny de Groot, Erik Willaarts, Gijs Steinmann, Harry Deichever, Jan Groenendijk, Mark Verkuyl, Pieter Bijl, Ton Witbaard, Jordy Zuidam, Frank van der Zwam en Loïc Loval hebben in het verleden bij beide ploegen onder contract gestaan. In de huidige selectie van Go Ahead Eagles zitten twee spelers die een verleden bij FC Utrecht hebben: Erik Cummins en Bart Vriends.