Zondagmiddag gaat FC Utrecht voor de 35ste keer in de historie op bezoek bij FC Groningen. Van de 34 voorgaande edities won FC Utrecht slechts zes wedstrijden in het Hoge Noorden. Twaalf keer werd een punt meegenomen uit Groningen. De thuisploeg won zestien edities.

Laatste overwinning FC Utrecht
FC Utrecht zegevierde vorig seizoen in Groningen. Op 20 januari 2013 won FC Utrecht in een ijskoude Euroborg met 2-0 van FC Groningen. Alexander Gerndt (penalty) en Mike van der Hoorn zorgden voor de Utrechtse doelpunten. Deze wedstrijd was tevens de 100ste wedstrijd voor Jan Wouters als hoofdcoach in de Eredivisie.

Laatste overwinning FC Groningen
De laatste keer dat FC Groningen in eigen huis won van FC Utrecht dateert uit het seizoen 2011/2012. Op 17 december 2011 werd het 1-0 door een schot van David Texeira.

Totaal aantal ontmoetingen
In totaal speelde FC Utrecht 79 keer tegen FC Groningen. 68 keer in de competitie, drie keer in de beker en acht keer in de play-offs. Hiervan won FC Utrecht 30 wedstrijden, werd 21 keer gelijkgespeeld en 28 keer verloren.

Spelers
Huidig Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht is één van de spelers die in het verleden van beide ploegen het shirt droeg. De enige was hij niet; Marco Boogers, Foeke Booy, Ali Boussaboun, Joost Broerse, Gregoor van Dijk, Steve Goble, Leon Kantelberg, Eric van Kessel, Johan de Kock, Theo Lucius, Jan Streuer, Mark Verkuyl en Hans Visser deden dit eveneens.