FC Utrecht opent De Hattrick

20 augustus 2013
Op Sportcomplex Zoudenbalch heeft FC Utrecht een nieuwe accommodatie geopend: De Hattrick. Het talent van FC Utrecht maakt gebruik van deze ruimte om te kijken, te leren en te ontwikkelen.

In de professionaliseringsslag die FC Utrecht op dit moment maakt met de eigen academie, is een nieuw hoofdstuk aangebroken. Op Sportcomplex Zoudenbalch heeft FC Utrecht namelijk een nieuwe accommodatie geopend: De Hattrick. Het jeugdige talent van FC Utrecht maakt gebruik van deze ruimte om te kijken, te leren en te ontwikkelen.

De accommodatie De Hattrick is gevestigd in de voormalige kantine van V.V. ODIN en biedt vele faciliteiten. “De Hattrick is een multifunctionele ruimte”, zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee van FC Utrecht. “Wij bieden onze jeugdspelers een dagopleiding waarbij alle activiteiten erop gericht zijn de spelers breed te ontwikkelen tot profvoetballer. De Hattrick staat voor drie keer scoren op ontwikkelen: kijken, leren en ontwikkelen. Een drie-eenheid waarbij kijken staat voor video-analyse, presentaties en wedstrijdbesprekingen, leren voor studiebegeleiding en workshops, en ontwikkelen voor onder andere de individuele pop-besprekingen die er gaan plaatsvinden. Ook gaat de organisatie van onze voetbalschool gebruik maken van deze ruimte.”

De FC Utrecht Academie is volop in ontwikkeling. “Daar waar wij in alle opzichten groeien, ontstond de uitdaging om ook onze capaciteit aan accommodaties en faciliteiten te vergroten. Dit is ons gelukt met de overname van het voormalige ODIN-gebouw. Deze ruimte hebben wij mede dankzij een aantal sponsors kunnen opknappen en volledig naar wens kunnen inrichten. Hier zijn wij hen zeer erkentelijk voor”, aldus Lee.

De Hattrick werd maandag feestelijk en symbolisch geopend door het hijsen van twee vlaggen door Henk Vonk en Mike van der Hoorn, en Wil Achterberg en Ruben van Kouwen.

De realisatie van deze uitbreiding is mede tot stand gekomen door bijdragen van: BAM Utiliteitsbouw BV, Van Alem Schoonmaak en Bedrijfsdiensten, Skoda Center Utrecht, De Reclamemakers Utrecht en Stichting Voetbalschool Utrecht.