FC Utrecht O15 - FC Volendam C1 3-3

De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding wordt gespeeld tegen FC Volendam O15. Waar volgende week de eerste wedstrijd voor de beker tegen Sparta Rotterdam wordt afgetrapt, staat over twee weken de herhaling van deze oefenwedstrijd op het programma, de eerste competitiewedstrijd: FC Utrecht O15 - Volendam O15, een mooie testcase voor de spelers van FC Utrecht dus vandaag.

Utrecht begon de wedstrijd niet goed waardoor de eerste tien minuten vooral op eigen helft wordt doorgebracht. Echter levert dit Volendam geen doelpunten op. FC Utrecht komt vervolgens beter in de wedstrijd, echter worden kansen door beide ploegen niet omgezet tot doelpunten. Uiteindelijk is het Volendam die de voorsprong pakt uit een corner 0-1. Nog voor rust maakt Utrecht de gelijkmaker uit een corner, 1-1. Dit is ook meteen de ruststand.

Vlak na rust komt Volendam opnieuw op voorsprong uit een corner. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter, nadat de keeper de bal ving en op de grond werd geduwd. Uit de rebound weet de speler van Volendam binnen te schieten. Ook de 1-3 van Volendam volgt snel. Inmiddels heeft FC Utrecht heeft wat pech, doordat het achtereenvolgens de lat raakt, een buitenspel doelpunt wordt afgekeurd en na een schot uit een voorzet de kruising wordt geraakt. Vervolgens besluit de trainer iets aanvallender te gaan spelen. Het veldspel van FC Utrecht wordt beter en dit resulteert vlak voor tijd in de 2-3 en de 3-3. Twee maal wordt er gescoord uit een goed uitgespeelde aanval. In de blessuretijd kan het zelfs nog 4-3 worden, helaas werd de kans niet benut door de speler van FC Utrecht.

Foto`s: Ron van Dongen