Na de enigszins teleurstellende uitschakeling van Nederland onder 19 jaar op het Europees kampioenschap in Litouwen is Yassin Ayoub maandagochtend aangesloten bij de eerste selectie. Vanwege het toernooi en de terugreis heeft Ayoub alleen de ochtendtraining meegedaan.

Ayoub speelde met Oranje achtereenvolgens tegen gastland Litouwen (3-2 winst), Portugal (1-4 verlies) en Spanje (2-3 verlies). “Het was een mooie en leerzame ervaring”, zegt Ayoub. “Op voorhand wisten we dat we in een poule waren ingedeeld met zware tegenstanders. We zagen de mogelijkheid om door te komen, echter moesten we dan wel de eerste twee wedstrijden winnen. In de wedstrijd tegen Portugal hebben we het laten liggen. We wisten dat Spanje een lastige tegenstander zou zijn.”

Nederland eindigde uiteindelijk als derde in de poule. Terugblikkend op zijn eigen prestatie, Ayoub startte in alle drie de groepswedstrijden in de basis, is hij tevreden. “Ik ben zeer kritisch op mijn eigen spel en het kan uiteraard altijd beter. Toch denk ik dat ik al met al een goed toernooi heb gespeeld en een meerwaarde ben geweest voor het team.”

In vergelijking met de temperaturen in Litouwen is het even wennen in Nederland. Ayoub ondervindt hiervan enige hinder. “Met name de warmte in Nederland en de ramadan zorgen ervoor dat ik na twee rondjes rennen al last heb van een droge keel. Ik zal me weer moeten aanpassen aan de omstandigheden, maar ik ga er vol tegenaan.”

Ayoub hoopt zo spoedig mogelijk minuten te maken in het eerste elftal en van waarde te zijn voor het eerste team. “Hier ga ik keihard voor werken”, aldus Ayoub.