Ter voorbereiding op een praktijkstage hebben scholieren van De Baanbreker, school voor praktijkonderwijs, uit IJsselstein met succes een zestienweeks leerproces doorlopen bij FC Utrecht. Algemeen Directeur Wilco van Schaik overhandigde een Bewijs van Arbeidstraining aan de geslaagde scholieren.

Sinds enkele jaren bereidt FC Utrecht scholieren van De Baanbreker middels een snuffelstage of arbeidstraining voor om een praktijkstage in het werkveld te gaan doorlopen. Het betreft een leerproces waarin basiselementen als het aanvaarden van opdrachten, het op tijd komen bij afspraken en het omgaan met een leidinggevende worden bijgebracht.

Middels praktische opdrachten worden de scholieren voorbereid op de volgende stap. De werkzaamheden die zij zoal vervullen, lopen uiteen van schoonmaak en onderhoud van de tribunes tot aan het verzorgen van mailingen. Gekeken worden naar veelzijdigheid van werkzaamheden. De taken worden bij FC Utrecht gecoördineerd door Harry Dokter en Joyce Felicia.

De leerlingen die deze week van Wilco van Schaik een Bewijs van Arbeidstraining ontvingen, worden na de zomerperiode opgevolgd door een nieuwe groep scholieren van De Baanbreker.