FC Utrecht heeft deze week vijftien jeugdspelers ontvangen van Cherokee Impact uit Georgia, Verenigde Staten. Cherokee Impact is één van de partnerclubs die samenwerkt in de FC Utrecht North American Academy. In de Verenigde Staten worden diverse voetbalkampen georganiseerd om spelers te scouten voor de FC Utrecht Academie in Nederland.

Coaches en spelers kunnen op basis van deze samenwerking kennis en vaardigheden vergroten en, zoals in het geval van team Cherokee Impact, een bezoek brengen aan Europa en uiteraard FC Utrecht. Coach en begeleider van het team, Alex Pama, die in Nederland voornamelijk bekend is uit zijn tijd bij SC Cambuur coördineert vanuit Global Image Sports de FC Utrecht North American Academy. 

Na een rondleiding in Stadion Galgenwaard en een bezoek aan de fanshop werd eerder deze week gelunched en getraind op Sportcomplex Zoudenbalch. Tijdens de lunch namen Bob Schepers en Mark Diemers de tijd om de nodige vragen te beantwoorden, op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Bij de training, onder leiding van Ab Plugboer, stonden twee thema's centraal, namelijk tacktiek en techniek. Aan de hand van standaardsituaties werd binnen de thema's getraind op de onderdelen: passing, aannames en positie kiezen. De trainingingsdag werd afgesloten met een bezoek van hoofdtrainer Jan Wouters aan de jongeren.

Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee verblijft op dit moment met Sjors Ultee, Ruud Heus, Mourad el Idrissi en Sander Hensen in de Verenigde Staten om kennis en ervaringen uit te wisselen met de FC Utrecht North American Academy.