FC Utrecht neemt het zaterdagmiddag in Loenen op tegen FC Emmen, dat uitkomt in de Jupiler League. Om 15.00 uur trappen beide ploegen af op het sportcomplex van v.v. Loenermark. Kaarten zijn aan de kassa te verkrijgen en 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot 16 jaar en 65-plussers. Goudenseizoenkaarthouders hebben op vertoon van hun gouden seizoenkaart gratis toegang tot deze oefenwedstrijd.

Het duel tegen FC Emmen is het slotakkoord van het trainingskamp dat FC Utrecht deze week belegde in Hoenderloo. Een week waarin intensief werd getraind en waarin de volgende stappen werden gezet richting de eerste officiĆ«le duels die FC Utrecht gaat spelen: het tweeluik met FC Differdange 03.

Historische confrontaties
In competitieverband troffen FC Utrecht en FC Emmen elkaar in het verleden nooit. Wel kwamen zij elkaar tweemaal in het bekertoernooi tegen. In het seizoen 1991/1992 klaarde FC Utrecht de klus vrij eenvoudig. Het werd 3-0, mede door een doelpunt van Wlodi Smolarek. Een seizoen later liet de Poolse aanvaller zich weer gelden in een duel tegen FC Emmen. Nu had FC Utrecht meer moeite, maar versloeg het de Drentenaren wel in het bekertoernooi: 3-2. Smolarek scoort twee keer.

Op 3 januari 2008 won FC Utrecht een oefenduel van FC Emmen met 1-0, door een penalty van Gregoor van Dijk. In deze wedstrijd speelde Cedric van der Gun zijn eerste minuten na een lange herstelperiode.

Spelers
Een aantal spelers droeg in het verleden zowel het shirt van FC Utrecht als van FC Emmen. Onder hen huidig Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff en spitsentrainer Marinus Dijkhuizen.

Ook Bas van den Brink, Donny de Groot, Mourad Mghizrat, Peter Hofstede, Randy Wolters, Rene van den Brink, Rodney Cairo en Ruud Berger speelden zowel in Emmen als in Utrecht.