SVVU dient licentie in voor BeNeLeague seizoen 2013/14!

02 juni 2013
SVVU/FC Utrecht dient voor volgend seizoen de licentie in voor de BeNe League competitie

UTRECHT - FC Utrecht/SVVU gaat ook in het seizoen 2013/14 voor vrouwenvoetbal op het hoogste niveau. Het bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht deelde de technische staf en speelsters zaterdagavond mee dat een licentieaanvraag ingediend gaat worden en dat er voldoende geld is om serieus van start te kunnen gaan. Dat meldt Voetbal Centraal.

De financiële situatie was lange tijd onzeker, maar FC Utrecht Vrouwen heeft van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht een positief signaal gekregen. De Domstelingen werken achter de schermen nu dan ook hard aan hun toekomst en zijn druk bezig met de organisatie van hun team voor het komende seizoen. De selectie staat in de steigers. Michelle van der Laan (oud-VVV-Venlo), Wendy Mulder (sc Heerenveen Vrouwen) en Romy Scherpenzeel (CTO) hebben ja gezegd tegen het aanbod van FC Utrecht Vrouwen.

De basis voor komend jaar is gelegd. Dragende voetbalsters als Hélène Heemskerk, Joniek Bonnes en Sabine Verheul hebben toegezegd te zullen blijven. Met Suzanne Tullemans, Linda van Veldhuizen en Lisanne Hoogeveen, die overgeheveld worden van Saestum, erbij kan de ploeg niet wachten om komend jaar opnieuw deel te nemen aan de BeNeLeague.

Verdedigster Hélène Heemskerk tegenover Voetbal Centraal: "Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat het goed zou komen en heb niet hoeven twijfelen om te blijven. De Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht is een geweldige organisatie en iedereen werkt hard voor elkaar. Ik ben blij dat ik komend seizoen bij deze club kan blijven en kijk er naar uit met de trainer en alle speelsters te proberen mooie resultaten neer te zetten."

Sommige voetbalsters zijn er komend jaar niet meer bij. Ze namen afscheid, of moesten vertrekken omdat de ambitieuze club door wil selecteren. FC Utrecht Vrouwen heeft afgelopen seizoen heel hard geknokt voor haar voortbestaan en dat was ook terug te zien op het veld. De speelsters vochten, ondanks dat ze in de BeNeLeague B voetbalden, voor wat ze waard waren.

Trainer Jürgen Schefczyk: "Het zag er de laatste weken steeds beter uit, maar duidelijkheid over doorgaan hadden we nog niet. Nu gaan we op volle kracht vooruit met het invullen van de selectie. Ik ben heel trots op het bestuur, de vrijwilligers en de speelsters. Er is in alle geledingen een bijzonder goed team ontstaan. Dat is geweldig. Ik ben er trots op dat ik deel uit mag maken van deze groep."

TEKST: Maarten de Jong, Voetbalcentraal.nl