Ook Jong FC Utrecht heeft eerste training achter de rug

28 juni 2013
Een nog incomplete beloftenploeg van FC Utrecht werkte vandaag de eerste training van het seizoen af, onder leiding van Ab Plugboer.

Ook voor de beloftenploeg van FC Utrecht is het voetbalseizoen 2013/2014 begonnen. Vrijdagochtend betraden de talenten van Jong FC Utrecht voor het eerst het trainingsveld. Voor de groep een nieuwe trainer: Ab Plugboer. De voormalige middenvelder van FC Utrecht heeft het stokje overgenomen van Jean-Paul de Jong die met ingang van dit seizoen trainer/coach is van FC Eindhoven.

De spelersgroep van Jong FC Utrecht is op dit moment nog niet volledig, zo was te zien. Een aantal jongens traint, mede vanwege de afwezigheid van een zevental internationals, met het keurkorps van Jan Wouters. Onder de beloftenspelers die wel op het veld stonden voor de eerste training een aantal jongens dat vorig seizoen deel uitmaakte van de ploeg die vorig seizoen tweede werd in de Beloftencompetitie Divisie A.

Middenvelder Esmat Shanwary had het zichtbaar naar zijn zin. “Helemaal top om weer op het veld te staan”, vertelt Shanwary kort nadat de training is afgerond. “De ploeg is nog niet helemaal compleet. Sommige jongens trainen nu bij één. Maar je ziet wel dat iedereen fris is en er zin in heeft. We hebben een jonge en gretige groep.”

Voor Darren Rosheuvel (Ajax), Jordy van der Winden en Remco van Wingerden (beiden ADO Den Haag) was het een eerste kennismaking: zij dragen dit seizoen voor het eerst het shirt van FC Utrecht. Shanwary: “Die jongens zijn niet helemaal onbekend. We kennen elkaar van onderlinge wedstrijden in de jeugd. Het is ook niet vreemd of onwennig, ze passen direct in de groep. Daar zorgen de trainers ook wel voor.”

Shanwary zelf kampte in zijn eerste seizoen bij Jong FC Utrecht met wat fysiek ongemak, maar is op de weg. “Ik ben een week eerder begonnen met trainen om al wat verder te zijn”, zegt de middenvelder. “Op 100% zit ik nog niet, maar daar we gaan de komende weken hard aan werken.”

De eerste oefenwedstrijd van Jong FC Utrecht staat gepland op zaterdag 6 juli. Om 16.30 uur wordt die dag op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt tegen Koot Azur.