Ook Jong FC Utrecht gaat weer in training

27 juni 2013
Nieuwbakken beloftentrainer Ab Plugboer begint vrijdag met Jong FC Utrecht aan de voorbereiding op het seizoen 2013/2014.

Ook Jong FC Utrecht start met de voorbereiding op het seizoen 2013/14. De eerste training van het nieuwe seizoen wordt vrijdag afgewerkt op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 10.30 uur. Voordat op maandag 5 augustus de competitie begint, spelen de beloften eerst een aantal oefenduels. Koot Azur is op zaterdag 6 juli de eerste tegenstander in de oefencampagne van Jong FC Utrecht. 

Belangrijke stap
Plugboer kijkt ernaar uit om in zijn nieuwe functie te beginnen aan het nieuwe seizoen. “Het is een situatie waarin ik al eerder in mijn carrière heb gewerkt, maar toen bij een andere club, namelijk FC Volendam”, vertelt Plugboer. “Bij de beloften werk ik met spelers die de laatste stap in hun ontwikkeling moeten maken. Dit is een belangrijke stap, namelijk die richting het eerste elftal. Ik heb er veel zin in om met deze jongens te beginnen aan het nieuwe seizoen.”

Goede tegenstanders
Naast Koot Azur, oefenen de beloften de komende weken ook tegen FC Oss, Jong Ajax, SC Telstar, Jong FC Volendam en FC Lisse. Met deze tegenstanders in de oefencampagne is Plugboer content. “De voorbereiding op een seizoen is erg belangrijk. De trainingen zijn belangrijk om automatismen in de ploeg te slepen en in de oefenduels bekijken we of deze automatismen terug te zien zijn. Met de tegenstanders waar we tegen oefenen ben ik tevreden. Het zijn goede tegenstanders, die goed weerstand gaan bieden. Het zal dus een leerzame voorbereiding worden.”

Programma oefencampagne Jong FC Utrecht:
Zaterdag 6 juli, 16:30 uur: Jong FC Utrecht – Koot Azur
Dinsdag 16 juli, 16:00 uur: Jong FC Utrecht – FC Oss
Maandag 22 juli, 18:30 uur: Jong FC Utrecht – Jong Ajax
Zaterdag 27 juli, 15:00 uur: SC Telstar – Jong FC Utrecht
Maandag 29 juli, 18:30 uur: Jong FC Volendam – Jong FC Utrecht
Maandag 5 augustus: Eerste competitieduel (tijdstip en tegenstander nog onbekend)
Dinsdag 6 augustus, 19:30 uur: FC Lisse – Jong FC Utrecht