Heerings: “Lekker om weer een wedstrijd te spelen”

28 juni 2013
Zaterdagmiddag speelt FC Utrecht zijn eerste oefenduel van het seizoen in de provincie. Een regioteam is om 15.30 uur in Soesterberg de tegenstander.
Zaterdagmiddag speelt FC Utrecht zijn eerste oefenduel van het seizoen. Traditiegetrouw wordt veel in de provincie Utrecht gespeeld tijdens de voorbereiding. De eerste stop is Soesterberg, waar een regioteam met spelers van diverse amateurverenigingen de eerste tegenstander is. Aftrap: 15.30 uur.

Kai Heerings kijkt uit naar het eerste oefenduel. “We hebben nu drie dagen getraind op het veld, dan is het wel lekker dat je weer een wedstrijd kunt gaan spelen”, zegt de verdediger, die na het vertrek van Jan Wuytens de vrijgekomen plaats centraal achterin naast Mike van der Hoorn zal gaan invullen. “Het voordeel van oefenduels is dat je twee vliegen in één klap slaat. Uiteindelijk voetbal je voor de wedstrijden, dat is het mooiste. Tegelijk is het goed om conditioneel stappen te maken, in deze fase. Ik vind het wel prettig dat we veel oefenduels spelen.”

Het regioteam waartegen FC Utrecht het gaat opnemen bestaat uit spelers van de amateurverenigingen DOSC, FC Driebergen, SO Soest, SV Zeist, SVM, v.v. Jonathan, v.v. ’t Vliegdorp, v.v. Woudenberg en VVZ’49. Het oefenduel wordt gespeeld op het sportpark van v.v. ’t Vliegdorp. Kaarten aan de kassa van het sportpark kosten 7,50 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.