FC Utrecht is met de nummer elf van Belgische Jupiler Pro League tot een overeenkomst gekomen over het afkopen van het contract van Asare bij FC Utrecht, dat nog één seizoen doorloopt. Asare tekent in België een contract dat hem tot de zomer van 2017 aan KAA Gent verbindt.

"Asare is voor FC Utrecht met zijn voetbaltechnische en tactische kwaliteiten, en zijn enorme loopvermogen, een belangrijke speler geweest de afgelopen jaren", zegt Hoofd Scouting en Spelerszaken Edwin de Kruijff. "In de situatie waarin wij ons als club op dit moment bevinden, kunnen wij echter niet anders dan in gesprek gaan met clubs die zich melden voor spelers die met hun salaris zwaar op de begroting drukken. Nana is er hier één van. Met KAA Gent zijn we tot goede financiële afspraken gekomen en Nana zelf heeft aangegeven graag terug te keren naar België. Zodoende zijn we tot deze transfer gekomen".

FC Utrecht heeft in een vroeg stadium ingespeeld op een eventueel vertrek van zijn aanvoerder. “Afgelopen winter hebben we een voorinvestering gedaan door Jens Toornstra aan te trekken. Bovendien sluit Adam Sarota in de loop van het seizoen weer aan en beschikken we daarnaast ook nog over een aantal jonge talentvolle middenvelders die we de kans willen geven. Dit maakt dat we het vertrek van Nana intern kunnen opvangen”, aldus De Kruijff.

Voor Nana Asare betekent zijn aanstaande dienstverband bij KAA Gent een terugkeer naar de Eerste Klasse van België. FC Utrecht nam hem in de zomer van 2009 over van KV Mechelen. Daarvoor kwam hij uit voor FC Antwerp.

FC Utrecht bedankt Asare voor alles wat hij voor de club betekend heeft en wenst hem veel succes bij KAA Gent.