FC Utrecht kiest Europees voor 19.30 uur

27 juni 2013
Om zoveel mogelijk supporters, jong en oud, de mogelijkheid te bieden de eerste Europese thuiswedstrijd te bezoeken, kiest FC Utrecht voor aanvangstijd 19.30 uur.

Op donderdag 25 juli neemt FC Utrecht het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Luxemburgse FC Differdange 03 of tegen KF Laçi uit Albanië. FC Utrecht heeft als aanvangstijd voor dit duel gekozen voor 19.30 uur. Dit biedt supporters, jong en oud, de mogelijkheid om het duel in Stadion Galgenwaard te bezoeken.

“We willen het avondje Europa League-voetbal in Utrecht zo laagdrempelig mogelijk maken”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Een vroege aanvangstijd en sterk gereduceerde tarieven moeten hieraan bijdragen. Europees voetbal is iets bijzonders. Dit is leuk om mee te maken. Het is op 25 juli nog geen bouwvak, dus veel mensen zijn nog niet met vakantie. Ik verwacht dat het duel goed bezocht gaat worden, ongeacht de tegenstander.”

Van Schaik rekent niet alleen op een massaal bezoek, maar ook op een goede sfeer in het stadion. “De mensen die het play-off-duel tegen FC Twente hebben bezocht en ons hebben zien plaatsen voor Europees voetbal, moeten het eerste thuisduel in de Europa League willen bijwonen. Daar ben ik van overtuigd. We gaan er voor de bezoekers in ieder geval een echt feest van maken met een sfeer die past bij FC Utrecht.”

Kaartjes vanaf 5 euro
Seizoenkaarthouders van FC Utrecht hebben de mogelijkheid om hun eigen stoel voor slechts 5 euro terug te kopen. Dit geldt voor alle seizoenkaarthouders, ongeacht op welke tribune zij zitten. Het recht om je eigen plek terug te kopen vervalt na woensdag 3 juli. Dan komen alle kaarten in de losse verkoop voor een prijs van 7,50 euro per kaart. Ook deze prijs geldt voor alle tribunes, met uitzondering van de business-seats.

Gouden seizoenkaarthouders krijgen gratis toegang tot deze wedstrijd.

Junior Tiger-leden kunnen vanaf dinsdag 4 juli ONLINE een Junior Tiger-setje bestellen voor deze eerste Europese thuiswedstrijd. De Junior Tiger-setjes zijn niet verkrijgbaar op de wedstrijddag.

Verkooppunten
Kaarten voor dit Europese duel in Stadion Galgenwaard zijn te verkrijgen bij de FC Utrecht Fanshop, via INTERNET of bij één van de TicketBox-verkooppunten. De internetverkoop loopt tot en met woensdag 24 juli, verkoop via de overige kanalen loopt tot en met donderdag 25 juli. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s vanaf 18.00 uur geopend.