FC Utrecht en v.v. Sparta Nijkerk zijn een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van talentontwikkeling. De amateurvereniging uit Nijkerk treedt hiermee toe tot de RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland van FC Utrecht en wordt na een kwaliteitstoets en goed overleg geplaatst in de stercategorie. Met de samenwerking steunt FC Utrecht de nieuwe RAC-club op technisch gebied, zodat de jeugdopleiding op een (nog) hoger niveau gebracht kan worden.

Bestuurslid Jeugdzaken van v.v. Sparta Nijkerk Jan Achterveld is blij met de samenwerking met FC Utrecht. “We willen de jeugdafdeling nog meer aandacht geven. Daarom denken wij dat deze overeenkomst met FC Utrecht een hele mooie stap voorwaarts is en niet alleen op technisch gebied”, aldus Achterveld.

Jan Straub, coördinator RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland, is eveneens verheugd. “Wij helpen amateurclubs graag om zich door te ontwikkelen", zegt Straub. “Het mes snijdt dan aan twee kanten. Aangezien deze samenwerking exclusief is, kan FC Utrecht als eerste beschikken over de jeugdtalenten van de club. Het zou toch prachtig zijn als meer jeugdspelers van v.v. Sparta Nijkerk de weg naar FC Utrecht zouden kunnen bewandelen."

RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen zo’n tachtig regionale amateurclubs (verdeeld in drie categorieën – Ster, A en B categorie) en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers bij hun eigen club optimaal te laten ontwikkelen en voor FC Utrecht op te sporen en te selecteren voor de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht.