Bij het prachtige en historische Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht vond dinsdag het laatste netwerkevent van het seizoen plaats. Het weer was net zo mooi als de locatie. Vandaar dat de gasten eerst in de centrale bar werden ontvangen door de gastdames van House of Kent, om eerst rustig af te koelen met een drankje. In de indrukwekkende concerthal op de eerste verdieping kon het programma vervolgens beginnen.

Terugblik en dankwoord
De opening was aan Algemeen Directeur Wilco van Schaik, die kort terugblikte op het succesvolle seizoen, dat met kwalificatie voor Europees voetbal is afgesloten. Maar ook de extra financiële kosten die dit met zich meebrengt en de spannende transferperiode die eraan komt, kwamen hierbij aan bod. Head of Sales Arnaud Miltenburg voegde aan dit verhaal toe wat dit succesvolle seizoen voor de Business Club betekent en over de tevredenheid die nu onder de businessclubleden heerst. Zowel Van Schaik als Miltenburg bedankte alle businessclubleden hartelijk voor hun steun en vertrouwen in de club in het afgelopen seizoen.

ARAG en KNVB
Nadat het programma was geopend, nam Director bij House of Sports Erik Romijn het woord. Romijn is vanuit House of Sports nauw betrokken bij het partnership tussen ARAG en de KNVB-scheidsrechters en hij vertelde hier dan ook op boeiende wijze over. Zo vertelde hij over hoe House of Sports nu zorgt dat de doelen die ARAG heeft gesteld, worden bereikt en legde hij uit dat ‘Fair Play’ de koppeling is tussen ARAG en de KNVB. Waar de KNVB-scheidsrechters zorgen voor fair play op en rond het voetbalveld, streeft ARAG naar juridisch fair play in het dagelijks leven.

Uit het verhaal van Romijn werd duidelijk dat de naamsbekendheid van ARAG voorafgaand aan het partnership erg laag was. Daarnaast wist men vaak niet wat ARAG precies doet. Dit is nu wel anders bij de juridisch dienstverlener; een jaar nadat de samenwerking van start is gegaan is onderzoek gedaan en de naamsbekendheid is met maar liefst 43% gestegen! Romijn vertelde tevens over hoeveel ARAG naast het partnership met de KNVB doet aan activatie. Hiervoor is een budget vrijgemaakt dat even groot is als het sponsorbedrag. Eén van de grootste activaties is de ’KNVB ARAG FairPlay Certificering’. Hierbij worden scheidsrechters, leden en scheidsrechterscoördinatoren van amateurverenigingen getraind en geschoold, waarna de clubs een officieel certificaat ontvangen. In het eerste jaar was het bereik van deze activatie circa honderd amateurclubs.

Kevin Blom
Na een boeiend en inhoudelijk verhaal over de samenwerking tussen ARAG en de KNVB-scheidsrechters, was het woord aan Kevin Blom, één van de ambassadeurs van het ARAG/KNVB-partnership. Samen met de aanwezige gasten verzorgde hij een interactieve spelregelkennisquiz, wat begon met een videofragment van een rodekaartsituatie. De deelnemers werden gevraagd om te beslissen of het terecht of onterecht rood was.

Na de pauze werd een aantal deelnemers uitgedaagd om uit te leggen waarom ze het rood of geel vonden. Dit gebeurde een aantal keer, waarbij Blom iedere keer uitlegde wat de juiste beslissing zou moeten zijn. Tussendoor legde hij een aantal voetbalspelregels uit aan de gasten, waarbij veel interactie ontstond. Vooral bij de handsregel leidde dit tot leuke discussies. Naar aanleiding hiervan gaf Blom aan dat het voor scheidsrechters dus bijzonder moeilijk is om situaties snel in te schatten. Blom werd tot slot kort geïnterviewd door Wilco van Schaik en hieruit werd duidelijk hoe een scheidsrechter zichzelf ontwikkelt. Zo heeft een KNVB-scheidsrechter na ieder weekend overleg met de technische staf van de scheidsrechters, waarin situaties met elkaar worden besproken. Daarnaast kijkt Blom ieder duel dat hij fluit volledig terug om zichzelf te analyseren.

Afsluiting
De dag werd op gezellige wijze afgesloten met hapjes en een borrel op de begane grond. De gasten kregen van ARAG nog een goodiebag, met daarin een speciale kennismakingsaanbieding: 1 uur gratis juridisch advies. Dit aanbod is exclusief voor de leden van de businessclub van FC Utrecht.