Records
FC Utrecht staat op het punt een clubrecord te breken en een record te evenaren. Wint FC Utrecht zondag het thuisduel van Heracles Almelo, dan behaalt de ploeg van Jan Wouters haar negentiende overwnning in één seizoen. Nooit eerder gebeurde dit. Het oude record dateert uit het seizoen 1980/1981. Het elftal van toen, met onder meer Jan Wouters en Ton de Kruijk, won achttien keer. Wat toen een derde plaats opleverde.

Bij winst komt FC Utrecht op 63 punten. In het seizoen 1980/1981 leverde een overwinning twee punten op. Rekenen we dit door naar het driepuntensysteem dan werd ook toen een puntentotaal van 63 bijeengespeeld. 

Editie 9
Zondag staat FC Utrecht - Heracles Almelo voor de negende keer in de historie op het programma. Drie keer won FC Utrecht. Vier keer werd het gelijk en één keer wonnen de zwart-witten. Dit duel dateert nog uit de tijd vóór de terugkeer van Heracles Almelo in de Eredivisie in 2005.   

Spelers
De volgende spelers droegen zowel het shirt van FC Utrecht als die van Heracles Almelo:
Darl Douglas, Edwin Godee, Elroy Asmus, Gijs Steinmann, Hendrik van Beelen, Igor Gluscevic, Jan van Staa, Jorg Smeets, Marco van Delden, Patrick Hondeveld, Stefaan Tanghe, Steve Goble, Suvat Karadag, Ton Pattinama, Jan Wuytens - die zijn laatste competitieduel voor Utrecht speelt - en huidig assistent-trainer Rob Alflen.   

2012/2013
Heracles Almelo won dit seizoen slechts drie van de zestien uitwedstrijden. De laatste twee uitwedstrijden kreeg Heracles Almelo tien doelpunten tegen en wist niet te scoren. FC Utrecht won tien van de zestien duels op eigen veld. Slechts drie keer werd verloren en evenzoveel keer werd gelijk gespeeld. De laatste vijf thuiswedstrijden werden gewonnen met maar één doelpunt tegen en elf voor.