Jong FC Utrecht speelt maandagavond in de Beloftencompetitie Divisie A een thuiswedstrijd tegen Jong Heracles Almelo. Het duel is een belangrijk duel in de strijd om de tweede plaats. Jong FC Utrecht bezet namelijk met 34 punten de vierde plaats en Jong Heracles Almelo bezet met evenveel punten de derde plaats. Jong Ajax staat momenteel met 36 punten op de tweede plaats achter kampioen Jong sc Heerenveen. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 4-2 verloren en dat is trainer Jean-Paul de Jong nog niet vergeten.

Rechtzetten
“Wij speelden toen met een hele jonge groep”, vertelt De Jong, die vandaag voor het laatst bij een thuisduel van de beloften op de bank zit. “We haalden niet ons gewenste niveau, waardoor we met 4-2 verloren. Vandaag hebben we dus enerzijds een mooie kans om de revanche gevoelens recht te zetten en anderzijds kunnen we door vandaag te winnen een goede stap zetten richting de tweede plaats. Voorwaarde hiervoor is dat we door moeten gaan met waar we de afgelopen weken mee bezig waren. Na overwinningen tegen NEC, NAC Breda en Ajax, wordt weer eenzelfde prestatie verwacht.”

Wedstrijdritme
“Hun laatste uitwedstrijd, tegen Jong Vitesse/AGOVV, wist Heracles met 1-5 te winnen. We zullen dus behoedzaam moeten zijn op de snelle uitbraken”, vervolgt De Jong. “Heracles zal aantreden met een aantal spelers dat bij het eerste op de bank zit. Ook bij ons spelen selectiespelers mee wat voor hen een mooie kans is om in vorm te blijven en wedstrijdritme op te doen richting de play-offs om Europees voetbal. Met de naderende play-offs is het goed om te zien dat een aantal beloftenspelers aansluit bij het eerste en dat zodoende een steeds breder kader beschikbaar is voor de A-selectie. Want daar doen we het uiteindelijk voor. Spelers ontwikkelen, zodat zij klaar zijn voor het eerste”, benadrukt de scheidende beloftentrainer.

Jong FC Utrecht moet het vanavond stellen zonder de geblesseerde Esmat Shanwary en de zieke Yassin Ayoub. Ook keeper Jaimy Schaap is er niet bij. Hij heeft FC Utrecht verlaten en verblijft in de Verenigde Staten voor een nieuwe uitdaging in zijn keepercarrière. De wedstrijd wordt vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch gespeeld en begint om 18.30 uur.