Na de wedstrijd tegen Heracles Almelo, komende zondag, neemt FC Utrecht afscheid van een kwartet spelers en de team coördinator van FC Utrecht. Erik Cummins, Edouard Duplan, Anouar Kali en Jan Wuytens gaan na vele jaren bij FC Utrecht te hebben gespeeld een nieuw avontuur aan. Ook wordt afscheid genomen van de team coördinator Ton de Kruijk. Hij gaat zich richten op zijn werkzaamheden bij de politie.

Doelman Erik Cummins speelde afgelopen seizoenen drie wedstrijden in het eerste elftal. De derde doelman van FC Utrecht gaat na enkele jaren bij FC Utrecht onder de lat te hebben gestaan de club verlaten.

Edouard Duplan speelde onlangs zijn 150ste wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. De Franse aanvaller kwam drie jaar geleden van Sparta Rotterdam naar FC Utrecht en maakte zijn debuut tijdens de Europese play-off-wedstrijd in Glasgow tegen Celtic FC. De supporters zullen ‘Edu’ vooral herinneren aan zijn goals tegen Ajax.

In 2009 kwam Jan Wuytens naar FC Utrecht. Hij kwam van Heracles Almelo. De reserve aanvoerder van het team speelde 197 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan 119 voor FC Utrecht. De linker centrale verdediger scoorde zes keer in het FC Utrecht-shirt. Zijn onterecht afgekeurde doelpunt in de Europa League-wedstrijd thuis tegen Liverpool FC staat menigeen nog op het netvlies.

Ook een echte Utrechtse jongen uit de wijk Ondiep verlaat de club. Anouar Kali neemt na vele jaren bij FC Utrecht te hebben gespeeld afscheid. Hij doorliep een deel van FC Utrecht Academie en speelde dit seizoen voor het derde jaar in de hoofdmacht, waarvan dit jaar als basisspeler. De creatieve middenvelder is op weg naar een nieuw voetbalavontuur.

Naast de spelers wordt ook Ton de Kruijk uitgezwaaid. De Kruijk is bezig aan zijn vierde seizoen als team coördinator van het eerste elftal. Hij regelt alle zaken rond het eerste elftal, waardoor de spelers en de trainers zich op het voetbal kunnen concentreren. De Kruijk, die van 1976 tot 1988 in het eerste team van FC Utrecht speelde, was naast de werkzaamheden voor de club ook werkzaam als wijkagent in Vleuterweide.

Afscheid na afloop
Na afloop van de wedstrijd nemen deze vijf Utrechters afscheid op het veld. Blijf dus na de wedstrijd op je plaats in het stadion om de spelers en de team coördinator het afscheid te geven dat ze verdienen.