Het was bij het eerste fluitsignaal dat FC Utrecht O14 de touwtjes strak in handen had. Willem II kwam er niet uit. Er werd door de Utrecht spelers enorm goed afgejaagd. Willem II kreeg nauwelijks kans om adem te halen. De opdracht vanuit de kleedkamer was duidelijk. Er bovenop zitten, geen moment van onachtzaamheid en gezonde agressie.

Al in de eerste 15 minuten kreeg Utrecht grote kansen. Een bal op de lat na een schitterende vrije trap vanaf de linkerkant. En een geweldige actie met een prachtig schot op de kruising. Eindelijk kon Utrecht juichen na 26 minutehn alleen maar aanvallen. Op een te korte terugspeelpas op de keeper van Willem II werd goed geanticipeerd door de spits van Utrecht. De verlossende 1-0 stond eindelijk op het bord. Alsof de duvel ermee speelde, Utrecht was nog niet terug op eigen helft of de 1-1 lag al in het mandje. In de 27ste minuut was er een communicatiestoornis tussen de keeper en de laatste man van Utrecht. De Tilburgers maakten hier heel makkelijk gebruik van. Wat een domper gezien het spelbeeld. Utrecht nam geen gas terug en herpakte zich eenvoudig. Fysiek werd er voor elke meter gevochten en met resultaat. Door een fout van de laatste man van Willem II kon Utrecht in de 41ste minuut de 2-1 laten aantekenen. De 3-1 viel 1 minuut later in de 42ste minuut. Vanaf links kwam er een schot waar de keeper niet goed op acteerde. De bal hobbelde tussen zijn benen door. Utrecht bleef kansen houden maar de bal wilde er gewoon niet meer in. Willem II kreeg nog een kans in de 68ste minuut en maakte de 3-2. Drie dikverdiende punten voor de Utrechtenaren, Zoals de trainer ook verwoorde, op het spel was niets, maar dan ook niets aan te merken. Af en toe een moment van onachtzaamheid. Ondanks dit hebben wij als staf weer genoten van jullie spel, tomeloze energie en inzet.

Zaterdag naar Amsterdam voor de topper tegen Ajax O14.

FC Utrecht O14 (C2) - Willem II/RKC O14   3-2 (1-1) Foto`s: Ron van Dongen