FC Utrecht was afgelopen zondag met een goed gevuld uitvak aanwezig in Zwolle. Maar liefst 386 meegereisde supporters juichten de ploeg naar een 2-1 overwinning op PEC Zwolle. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat zoveel supporters meereizen en de spelersgroep en technische staf geeft steeds vaker aan hoe belangrijk dit voor hen is. FC Utrecht wil daarom graag complimenten overbrengen aan de supporters en hen bedanken voor hun geweldige en massale steun in Zwolle!

Kracht
Ook de jonge spelers die steeds vaker een kans krijgen in het eerste zijn blij met de steun van de supporters. Zo werd Gévero Markiet na afloop luidkeels toegezongen. “Dat was een leuke ervaring”, vertelt Markiet. “Tijdens de wedstrijd geven de supporters je dat kleine beetje extra. Het geeft je meer kracht en je gaat daardoor over je grenzen heen. Je ziet dan als speler waarvoor je het allemaal doet, voor de fans en je teamgenoten.”

Vieren
“Die steun vanaf de tribunes is geweldig”, zegt ook matchwinner Elroy Pappot. “Na mijn goal rende ik gelijk naar het uitvak toe, met hun wilde ik het doelpunt vieren. Het is mooi om het plezier bij die mensen te zien, want daar doe je het voor. En dan na afloop met z’n allen voor dat vak, dat geeft gewoon een lekker gevoel.”

Stimulans
Robert Junier, supporterscoördinator bij FC Utrecht en zelf ook hartstochtelijk supporter, benadrukt de aanwezigheid van supporters is. “Een goed gevuld uitvak kan echt het verschil maken en geeft een extra stimulans aan spelers, maar ook aan supporters zelf”, zegt Junier. “Elke uitwedstrijd is er een vaste groep supporters die hun club trouw volgt, ook als het slecht gaat. Deze mensen verdienen echt alle respect.”