Het Junior Tigertoernooi is afgelopen woensdag op Sportcomplex Zoudenbalch officieel van start gegaan. Het was de eerste van in totaal drie voorrondes die moeten bepalen welke teams op 1 juni de finaledag mogen spelen in Stadion Galgenwaard. Het weer was goed en de teams brachten veel supporters met zich mee, waaronder opa’s, oma’s, neefjes en nichtjes. De acht deelnemende teams namen het in twee poules tegen elkaar op en alleen de poulewinnaars gingen door naar de finale.

Spanning
De wedstrijden waren erg spannend en verliepen sportief. In poule A was het een meidenteam genaamd ‘De Delta Chickies’ dat indruk wist te maken. In een spannend slotduel tegen ‘De Houtense Boys’ maakten de dames nog net op tijd de gelijkmaker, waardoor zij hun eerste plaats veilig stelden. In poule B waren het ‘De Dijkboys’ die hoge ogen wierpen en als eerste eindigden. De Delta Chickies en De Dijkboys zijn de eerste twee teams die zich geplaatst hebben voor de finale op 1 juni.

Competitie-onderdelen
Individueel viel er ook wat te winnen. Houtense Boys-speler Thijmen viel op vanwege zijn inzet en sportiviteit en was erg belangrijk voor zijn ploeg. Om die reden werd hij uitgeroepen tot speler van het toernooi en ontving hij de gesigneerde schoenen van Mark van der Maarel. De jonge spelers namen het ook tegen elkaar op in een puntenschietencompetitie. Deze werd gewonnen door Levi, die woensdag ook nog eens zijn verjaardag vierde. Hij won de gesigneerde schoenen van Anouar Kali.

Op de voorronde werd loten verkocht voor de Junior Tigerloterij en dat bleek een groot succes. Aan het einde van de dag waren nagenoeg alle loten verkocht. De spelers en speelsters maken met deze loterij kans op mooie prijzen, waaronder kaarten voor een wedstrijd, een door Dave Bulthuis gesigneerde tattoo-sleeve en een rondleiding voor tien personen door Stadion Galgenwaard.

De volgende voorronde van het Junior Tigertoernooi vindt op woensdag 15 mei plaats. De derde en laatste voorronde wordt op woensdag 22 mei gespeeld. Ook bij deze voorrondes gaan de twee poule-winnaars door naar de finaledag, die op zaterdag 1 juni in Stadion Galgenwaard wordt gespeeld.