Jong FC Utrecht is gestegen naar de gedeelde derde plaats in de Beloftencompetitie Divisie A. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong versloeg Jong N.E.C./FC Oss met 0-2. Radovan Mitrovic en Kevin van Kippersluis zorgden voor de Utrechtse productie.Jong FC Utrecht begon zeer matig aan de wedstrijd op Sportcomplex de Eendracht in Nijmegen. De thuisploeg liet al niet veel beter voetbal zien in de eerste helft. Beide ploegen speelden in een veel te laag tempo en waren slordig bij balbezit. Geen van de beide beloftenteams wist in het eerste bedrijf een goede kans te produceren. Enig hoogtepunt was een buitenspel doelpunt van de thuisploeg die door scheidsrechter Richard Martens werd afgekeurd.

Wedstrijdmentaliteit
In de rust greep trainer Jean-Paul de Jong in. Hij bracht Cedric Badjeck voor Soufian Moro. Daarmee kreeg de ploeg een aanspeelpunt in de aanval. Met een totaal andere wedstrijdmentaliteit begonnen de Utrechtse beloften aan de tweede helft. Gelijk kreeg Badjeck een grote mogelijkheid door een verkeerde terugspeelbal van een N.E.C.-verdediger. De bal ging echter naast. Daarna volgende kopballen van Maikel Lange en invaller Badjeck nog voor het nodige gevaar.

De thuisploeg werd volledig onder de voet gelopen door FC Utrecht. Een kwartier voor tijd kreeg Jong FC Utrecht loon naar werken. Linksback Michael Zullo gaf een diepe bal op Radovan Mitrovic. Mitrovic ging knap de rechtsback voorbij en schoof de bal in de korte hoek achter doelman Roos. Daarna bleef FC Utrecht op zoek naar een treffer om het duel definitief in het slot te gooien.

Penalty
Kevin van Kippersluis was dichtbij die treffer na een goede kopbal en een schot die beiden niet tot doelpunt werden gepromoveerd. Acht minuten voor tijd was het Geert-Arend Roorda die aanvoerder Marc Anthony Klok vastpakte binnen de zestienmeter. De Nijmegenaar kreeg geel en FC Utrecht een strafschop. Kevin van Kippersluis schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek van het doel.

Gedomineerd
Jean-Paul de Jong was na afloop tevreden over de tweede helft. “Daarin hebben we laten zien dat we met passie en strijd het spel hebben gedomineerd. Door deze winst hebben we de tweede plaats in de Beloftencompetitie Divisie A nog in het vizier”, vertelde De Jong na afloop. FC Utrecht deelt de derde plaats met Heracles Almelo. Ajax staat tweede achter kampioen sc Heerenveen. De Heraclieden komen volgende week maandag naar Utrecht. De laatste wedstrijd speelt FC Utrecht uit bij Jong RKC Waalwijk.

Karakteristieken:

Scoreverloop

0-1  75’ Radovan Mitrovic
0-2  82’ Kevin van Kippersluis (pen.)

Scheidsrechter: Richard martens

Geel:
56’ Stijn de Looyer
82’ Geert-Arend Roorda

Opstelling FC Utrecht: Erik Cummins; Laurens van der Voort, Jordi Balk, Yannick Cortie, Michael Zullo; Marc Anthony Klok, Soufian Moro (46’ Cedric Badjeck), Yassin Ayoub (60’ Nassir El Aissati); Maikel Lange, Radovan Mitrovic (85’ Aleksander Bjelica, Kevin van Kippersluis.

Opstelling N.E.C. Nijmegen: Kelle Roos; Salif Diao, Geert-Arend Roorda, Pavel Cmovs, Emilio Samsey; Marcel Stutter (46’ Youri Loen), Kevin Wattamaleo, Stijn de Looyer; Wesley Deenen, Cihat Cilek, Jeroen Meurs (46’ Kenny Elders).