Gisteravond gingen de FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij Zulte Waregem te België. Deze wedstrijd was op 16 maart afgelast vanwege sneeuwval. Dus nu moest er twee keer in vier dagen (zaterdag en dinsdag) naar België worden afgereisd. Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd nog nipt verloren maar dit keer werden de drie punten mee naar Utrecht genomen door een 5-2 overwinning.

FC Utrecht begon fel aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in de 0-1 door een uitbraak aan de rechterkant van Franca van de Kuilen die de bal voorgeeft en waar Kirsten Koopmans de bal in het doel kopt. Even later valt ook de 0-2 door een steekbal op Tessa Oudejans die de bal laag in schiet. Vervolgens is het Kirsten Koopmans die weer op dreef is en twee goals er in schiet wat de stand op 0-4 brengt. Het eerste half uur is goed met een tal van kansen die niet allemaal benut werden. Toch krijgt FC Utrecht in de resterende vijftien minuten in de eerste helft een tegen goal door een steekpass in het centrum die in één keer op de goal wordt geschoten en onhoudbaar is voor Nathalie Teunissen, 1-4.

Na de rust heeft ook Utrecht weer het heft in handen. Maar de kansen die worden gecreëerd worden niet afgemaakt. Zowel Anne Maguire, Tessa Oudejans en Kirsten Koopmans hebben de kans om de score uit te breiden. Uiteindelijk weet Anne Maguire nog de 1-5 op het scoreboard te zetten. Maar ook Zulte Waregem komt nog een aantal keer gevaarlijk uit de counter met twee goede kansen waar er ook één van wordt gescoord wat leidt tot de 5-2.

Al met al een goede wedstrijd van de FC Utrecht Vrouwen die vooral de eerste helft veel kansen creëerden en effectief waren. Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. SC Heerenveen is afgelopen week naar de 2e plaats in de BeNe League B geklommen, dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Opstelling FC Utrecht: Nathalie Teunissen, Pien Schlösser, Hélène Heemsker, Tula de Wit, Joniek Bonnes (Sabine Verheul), Simone van de Weerd, Tessa Oudejans, Frederique Bonink (Nadia van Beerschoten), Franca van de Kuilen, Anne Maguire, Kirsten Koopmans (Dominique van Wensveen).