FC Utrecht O19 versloeg vandaag NAC Breda A1 met 3-0. Bij de rust stond het 1-0 door een doelpunt van Daniel van Son. In de tweede helft scoorden Antwi en Afifi.De wedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst uit Breda liet vrijwel continu een Utrechts overwicht zien. Door veel slordigheid werd echter niet snel afstand genomen. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam wel van NAC: in de 5e minuut ging een afstandsschot rakelings over. Dat bleek de enige mogelijkheid in de eerste helft voor de Bredanaars. In de 11e minuut ging een vrije trap van Nassir el Aissati voorlangs in een druk doelgebied zonder dat iemand er het hoofd achter zette. Zeven minuten later was het Sean Klaiber die met een diepe bal Cedric Badjeck een kans bood, maar diens lob ging wel over de keeper doch belandde in het zijnet. Daarop volgde een langere periode zonder noemenswaardige feiten. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam er wat meer ruimte en daar werd gebruik van gemaakt. Nadat NAC de bal niet goed weg kreeg was het Daniël van Son die in de 38e minuut met een geplaatst schot in de rechterbovenhoek de doelman kansloos liet en FC Utrecht op 1-0 bracht. Vijf minuten later gaf Aleksandar Bjelica een fantastische steekpass, Rodney Antwi faalde oog in oog met de keeper. Juist in blessuretijd eindigde een aanval over meerdere schijven bij Hamza Boukhari die zijn omhaal voorlangs zag gaan.

Na de hervatting was de eerste kans wederom voor NAC, maar de diep gestuurde spits produceerde slechts een slap schot. In de 6e minuut kwam FC Utrecht op 2-0: Daniël van Son speelde zich met een knappe actie vrij, gaf de balmee aan de prima spelende Laurens van der Voort en diens goed voorzet werd snoeihard van dichtbij ingekopt door Rodney Antwi. Een goal uit het boekje.In de 13e minuut kwam Ralph Owusu na verkeerd opstellen bij een crossbal goed weg toen de scheidsrechter liet doorspelen nadat de tegenstander op weg naar het doel ten val werd gebracht. In de 25e minuut een goede onderschepping door Hamza Boukhari gevolgd door een pass van Cedric Badjeck op de ingevallen Gyrano Kerk wiens schot over het doel van NAC ging. Hierna brak een kwartier aan met veel wissels en weinig kansen.In de 42e minuut legt Gyrano Kerk vanaf de doellijn goed af op Hamza Boukhari. Diens geblockte uithaal viel met een curve op de lat en belandde achter het doel. Twee minuten in blessuretijd werd een hoekschop van Nassir el Aissati afgeslagen. Hamza Boukhari brengt de bal opnieuw in waarna Nassir el Aissati de bal panklaar legt voor de kort daarvoor ingevallen Faris Afifi die bekwaam afrondt. In de derde en laatste minuut van de extra tijd weet Nassir el Aissati nog het houtwerk te teisteren. Met het laatste fluitsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Tony van Waveren zijn de drie punten verdiend binnen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Ajax A1.

FC Utrecht O19 (A1)-NAC Breda A1 3-0
38.          1-0         Daniël van Son
51.          2-0         Rodney Antwi
90+2.     3-0         Faris Afifi