Edouard Duplan is bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van FC Utrecht. FC Utrecht is niet tot overeenstemming gekomen met de Fransman over verlenging van zijn aflopende verbintenis. De gesprekken over een nieuw contract zijn stopgezet nadat Duplan te kennen heeft gegeven toe te zijn aan een nieuw avontuur.

“Edouard heeft te kennen gegeven nog graag een keer een nieuw voetbalavontuur aan te willen gaan”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Hij is op een leeftijd aangekomen dat het nu voor hem moet gebeuren. Een ervaren speler als Edouard kijkt op zo’n moment niet alleen naar de financiën, maar ook naar de toekomst buiten het voetbal, het avontuur en zijn naaste familie. Dit zijn echt van hem uit de belangrijkste onderdelen van de gesprekken geweest. Ik begrijp hem volkomen. Met een transfervrije status is Edouard interessant voor clubs, waardoor hij mogelijk elders invulling kan geven aan zijn wensen. Wij gaan in Edouard een fantastisch mens verliezen. Hij had het er ook moeilijk mee om deze beslissing uiteindelijk te nemen. Wij respecteren zijn keuze en hebben hem succes gewenst met zijn zoektocht.”

Met Edouad Duplan valt met het oog op het seizoen 2013/2014 een stuk ervaring weg. “Het vertrek van spelers is inherent aan het voetbal”, weet Hoofd Scouting en Manager Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff. “Wij gaan Edouard missen, maar wij raken niet in paniek. Iedere week bespreken wij met de directe en technische staf de diverse scenario’s, dus ook met een mogelijk vertrek van Edouard is rekening gehouden. We weten tijdig waar we aan toe zijn en richten ons nu op andere jongens voor volgend seizoen.”

Ondanks de weloverwogen keuze van Duplan om elders voor een nieuwe uitdaging te gaan, valt het de Franse aanvaller zwaar. “Ik houd van de mensen hier, van het stadion en van de supporters”, zegt Duplan die drie seizoenen voor FC Utrecht vol maakt. “Voetballen voor FC Utrecht is prachtig en heb ik altijd met enorm veel plezier gedaan. Toch moet ik er nu voor kiezen om mijn wens in vervulling te laten gaan door met mijn vriendin een volgende stap in het leven te maken, want zo zie ik het. Ik hoop mijn periode bij FC Utrecht op een mooie manier te kunnen afsluiten.”

FC Utrecht wenst Edouard Duplan, die in de zomer van 2010 over kwam van Sparta Rotterdam, veel succes met zijn keuze voor een nieuw avontuur.