Jong FC Utrecht zag PSV maandagavond er met de overwinning van doorgaan. FC Utrecht verloor het duel in de Beloftencompetitie Divisie A met 3-4 van PSV.  In een boeiend duel waren de gasten uit Eindhoven duidelijk de gelukkigste ploeg.De Utrechtse beloften begonnen met Gévero Markiet, Kai Heerings, Michael Zullo en Yassin Ayoub in de basis. Bij PSV speelde oud-FC Utrecht-verdediger Erik Pieters mee.

Na een begin offensief van FC Utrecht in de eerste vijf minuten was de eerste echte kans voor PSV. Memphis Depay werd aan de linkerzijde via een crosspass weggestuurd. Aanvoerder Jordi Balk bracht de aanvaller net genoeg uit balans, om hem een kans op een schot te ontnemen.

Curve
In de 26ste minuut opende PSV de score. Aan de rechterzijde kreeg Bakkali de bal. Hij trok het zestienmetergebied in en kapte na een schijnbeweging Michael Zullo uit. Het schot belandde met een prachtige curve in de doel. Nog geen twee minuten later trok FC Utrecht de stand weer gelijk. Een schot van Romano belandde op de  vuisten van doelman Nigel Bertrams. In de rebound kwam de bal aan de linkerzijde van de Utrechtse aanval terecht bij Kevin van Kippersluis. Hij legde de bal terug op Yassin Ayoub die de bal in de netten joeg.

Twee minuten na de Utrechtse goal kreeg Van der Stoep de kans om de 2-1 te scoren. Uit een corner van Kevin van Kippersluis schoot Van der Stoep op de paal. Vier minuten voor rust was het wederom Van der Stoep die gevaarlijk was. Een goede steekbal door de lucht van Ayoub ging richting het Utrechtse talent uit O19. Van der Stoep bedacht zich niet en zette zijn voet tegen de bal. De kracht ontbrak hem echter waardoor het schotje in de handen van de PSV-doelman belandde.

Tegen de verhouding
In de blessuretijd van de eerste helft kwam PSV, enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Een corner van de rechterzijde werd bij de tweede paal terug gekopt naar de eerste paal. Daar stond Memphis Depay klaar om de bal in te schieten. Van der Helm deed een uiterste inspanning de bal te keren, maar deze was te hard en te zuiver.

Tweede helft
FC Utrecht kwamen ongewijzigd het veld weer in. Bij PSV bleef Erik Pieters achter in de kleedkamer. Na vijf minuten spelen trok FC Utrecht de stand gelijk. Na een pass van Elroy Pappot prikte Van der Stoep vlak voor de voeten van zijn verdediger de bal knap met de punt van de schoen binnen.

Nog geen minuut later bracht verdediger Jordi Balk PSV bijna terug in de wedstrijd. Na een foutieve terugspeelbal van de Utrechtse aanvoerder was Depay er als de kippen bij. De aanvaller schoot op drie meter afstand oog-in-oog met Van der Helm de bal hoog over. Na een prachtige aanval van PSV kwamen de gasten toch weer op voorsprong. Bakkali rukte op aan de rechterzijde. Hij wees waar Depay moest gaan lopen en gaf de bal in de voet van zijn collega. Depay schoof de bal eenvoudig binnen: 2-3. Een uitstekende aanval.

Kans op gelijkmaker
Daarna kreeg FC Utrecht twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Mitrovic schoot op de paal en Kai Heerings kopte gevaarlijk op doel. De inzet van de verdediger werd door doelman Bertrams tot corner verwerkt. In de 77ste minuut kreeg FC Utrecht loon naar werken. Een hard afstandsschop van Van Kippersluis rolde richting de tweede paal en viel binnen. Daardoor was het weer gelijk: 3-3.

Dat was voor PSV weer het sein om opzoek te gaan naar de winnende treffer. Dit resulteerde bijna in een doelpunt van de gevaarlijkste man aan PSV-zijde, Bakkali. Vier minuten voor tijd viel alsnog de winnende treffer voor PSV. Met een afstandsschot uit de rebound van een aanval schoot Marcel Ritzmaier de overwinning voor PSV binnen. In de 88ste minuut probeerde trainer Jean-Paul de Jong met twee wissels nog iets te forceren. Daardoor kon Sean Klaiber zijn officiële debuut maken voor Jong FC Utrecht.

Geel:
61’ Kevin van Kippersluis
65’ Oscar Hiljemark
66’ Michael Zullo
68’ Marcel Ritzmaier

Paul van der Helm; Gévero Markiet, Jordi Balk, Kai Heerings, Michael Zullo (88’ Sean Klaiber); Esmat Shanwary, Elroy Pappot, Yassin Ayoub; Kevin van Kippersluis, Romano van der Stoep (88’ Maikel Lange), Soufyan Moro (58’ Radovan Mitrovic).