Jan Wouters had er nog wel even de balen van. Vrijdag werd, ondanks een veldoverwicht, in Arnhem met 2-0 verloren van Vitesse. “Zeventig minuten lang hebben wij die wedstrijd gedicteerd”, zegt de oefenmeester van FC Utrecht. “Maar, twee zwakke momenten kosten je de wedstrijd. Zelf krijgen we mogelijkheden, met name in de tweede helft met Duplan en twee keer Mulenga. In de eerste helft creëerden we nog te weinig. We waren oppermachtig tegen een directe concurrent, maar stonden met lege handen.”

Juiste keuzes
Deze week werd toegewerkt naar het duel van zondag. FC Utrecht neemt het om 14.30 uur op tegen RKC Waalwijk. “Uit de wedstrijd tegen Vitesse nemen we mee, dat hoe sterker je bent, je nog scherper moet zijn op eigen foutjes. Het maken van de juiste keuzes, met name ook in de laatste fase, daar zijn we wel mee bezig geweest”, aldus Wouters.

Verder dan toen
In november van het vorige kalenderjaar ging FC Utrecht in Waalwijk pijnlijk onderuit met 4-0, nadat een week eerder glorieus met 5-1 werd gewonnen bij Willem II. Wouters: “Het is zondag een nieuwe wedstrijd, waarin we de dingen die we toen niet goed deden nu wel goed moeten doen. Dat doen we het hele seizoen al. Wij zijn nu veel verder dan dat we toen waren. Het wordt daar in de laatste fase 4-0. Geflatteerd, maar wel 4-0. We hebben wat goed te maken tegen RKC.”

Afwisseling
Het grote verschil met wedstrijden eerder in het seizoen ligt hem onder andere in de strijdwijze van de tegenstander, meent Wouters. “Tegenstanders gingen eerst van hun eigen krachten uit en durfden druk te zetten op ons. Nu passen ze zich aan, aan ons. Wij moeten hier mee omgaan. In dat proces zitten wij nu. Voor ons is het zoeken naar een juiste afwisseling. We spelen verzorgd voetbal, maar op momenten mag het wat opportunistischer.”

Af- en aanwezig
Jan Wouters kans zondag geen beroep doen op Adam Sarota (knie), Yoshiaki Takagi (pols) en Marcus Nilsson (rug). Jens Toornstra, Nana Asare en Michael Zullo hebben de groepstraining hervat en zijn weer inzetbaar.

FC Utrecht - RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar.

Rechtstreeks verslag
Kun je zondag niet aanwezig zijn in Stadion Galgenwaard, maar wil je wel op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij FC Utrecht - RKC Waalwijk? Volg dan het live-verslag van de wedstrijd op Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch. 

Ook kun je de wedstrijd live volgen via Eredivisie Live. Bestel -HIER- nu al je kijkcode voor de wedstrijd en kijk via FC Utrecht.TV de wedstrijd live.