Uit het wedstrijdboekje van Zwolle blijkt dat PEC Zwolle in de afgelopen jaren nog nooit heeft gewonnen van Utrecht. In de BeNeleague Elite B heeft Utrecht tot op heden de punten gehaald tegen de Belgische tegenstanders, de wedstrijden tegen Telstar en Heerenveen zijn beide in een nederlaag geëindigd.

Daar moest vandaag dan maar eens verandering in komen. Utrecht speelt de eerste helft slordig, de passing laat te wensen over en wordt dan ook, afgezien van wat slordigheden van de Zwolse defensie, nauwelijks gevaarlijk. Na een half uur spelen vallen er 3 goals binnen 5 minuten, PEC Zwolle leidt met 2-1. De Utrecht-goal komt van de voet van Tessa Oudejans, en voor Zwolle maakte Marianne van Brummelen en Lisanne Vermeulen de goals.

In de tweede helft moet Utrecht dan proberen in ieder geval de gelijkmaker te forceren. De tweede helft heeft FC Utrecht meer balbezit maar worden er slechts wat kleine kanjes gecreëerd die vaak in de handen van de keepsters van PEC Zwolle belanden. Zwolle blijft in de omschakeling gevaarlijk en weet  na een klein uur spelen de voorsprong te vergroten naar 3-1 via Lisanne Vermeulen en dankzij goed keeperswerk van Nathalie Teunissen blijft het hierbij.

Op 16 april kunnen de FC Utrecht Vrouwen revanche nemen in de kwartfinale voor de beker.