Mike van der Hoorn, die in de voorselectie zat voor het Nederlands Elftal maar door bondscoach Louis van Gaal niet werd opgenomen in de definitieve selectie voor de kwalificatieduels met Estland en Roemenië, won donderdag met Jong Oranje een oefenduel in en tegen Israël. Het werd 1-2.

Van der Hoorn, die met Bram Nuytinck het centrale verdedigingsduo vormde, genoot van de wedstrijd. “De omstandigheden waren goed”, zegt de 20-jarige verdediger van FC Utrecht. We speelden in een mooi nieuw stadion en het veld was goed. Het stadion zat vol met enthousiaste mensen. Je kunt wel merken dat het EK dat hier deze zomer wordt gespeeld, leeft. Zelf speelde ik een degelijke wedstrijd.”

Zaterdag traint Jong Oranje nog op Israëlische bodem, waarna teruggereisd wordt naar Nederland. “Het niveau op de trainingen met Jong Oranje ligt hoog. Iedere speler in de selectie is technisch begaafd. Het zijn allemaal klassespelers”, aldus Van der Hoorn, vanuit Israël.

In Nederland wacht maandagavond een oefenduel tegen Jong Noorwegen. Van der Hoorn verwacht wederom een interessante wedstrijd. “Noorwegen heeft zich net als wij geplaatst voor het EK in Israël. Dit geeft wel aan dat zij een goede ploeg hebben. Het is lastig in te schatten waar zij staan, maar ook zij bereiden zich voor op de eindronde. We gaan het zien”, besluit Van der Hoorn.    

Het duel Jong Oranje – Jong Noorwegen wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk en begint om 19.00 uur. Kaarten zijn maandag vanaf 17.30 uur te verkrijgen aan de kassa in Waalwijk.