FC Utrecht O14 heeft vanavond met ruime cijfers gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Alkmaar. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde in 6-0. Op een koude dinsdagavond ontving FC Utrecht O14 de spelersgroep uit Alkmaar AZ O14. Het verschil op de ranglijst was 1 punt in het voordeel van de Alkmaarders. In het verleden was deze tegenstander altijd een maatje te groot voor FC Utrecht, maar vanavond was niets minder waar. De aanwezige toeschouwers werden getrakteerd op een geweldige voetbalshow waar in 2x 35 minuten AZ volledig van de mat werd gespeeld .

Om 18:00 uur start in het theater wat Zoudenbalch heet deze voetbaldemonstratie. Alles waar Utrecht voor staat zat in deze wedstrijd gestopt. Vanaf het fluitsignaal, van de goed leidende scheidsrechter, nam Utrecht AZ in de houdgreep.  De 1-0 viel al in de 5de minuut na een combinatie vanaf het middenveld. Dit smaakte naar meer AZ was nog aan het bijkomen van de vroege goal. De 2-0 viel in de 07de minuut na weer een prachtige actie waar de AZ defensie zich in vergiste. De 1ste helft werd er alleen maar druk op de bal gegeven en positioneel stond het bij Utrecht heel goed. Er waren zoveel kansen in de eerste 35 minuten dat de 2-0 nog heel geflatteerd was.

De trainer hamerde er in de rust op dat er absoluut niet verslapt diende te worden. Dit was niet voor dovemansoren, want Utrecht ging gewoon door waar het mee gestopt was voor de pauze. Scoren.  De 3-0 viel in de 35ste minuut en de 4-0 in de 46ste. AZ liet de koppies toen echt hangen, het was geen echte wedstrijd meer, De 5-0 viel in de 48ste minuut na een fout van de keeper van AZ reageerde onze middenvelder adequaat,Het toetje was de 6-0 in de 69ste minuut. FC Utrecht O14 heeft vanaf de zomer een enorme vooruitgang geboekt. Zowel mentaal als fysiek heeft deze groep een enorme stapgemaakt. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Aankomende zaterdag gaan wij op bezoek in Zwolle bij PEC . Foto`s: Ron van Dongen