In de strijd om de titel in de Alternatieve Beloftencompetitie heeft Jong FC Utrecht dinsdag in Zuilen zijn derde nederlaag geleden. De ploeg blijft door dit resultaat staan op de zevende plaats op de ranglijst. Thuisploeg USV Elinkwijk verstevigde zijn tweede plek en volgt koploper Jong V.V. De Meern nu op vier punten. Met nog drie speelronden te gaan blijft het zodoende spannend in de top van het klassement.

Verrassende gezichten
Jong FC Utrecht trad tegen USV Elinkwijk aan met twee spelers van het Deense HB Køge. FC Utrecht heeft goede banden met deze club en heeft deze jongens een paar dagen op bezoek. In de verdediging van Jong FC Utrecht zag de oplettende toeschouwer een oude bekende. De clubloze Bas van den Brink traint mee met Jong FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden.

Eerste helft
FC Utrecht begon voortvarend aan het duel met USV Elinkwijk. Ondanks veel balbezit, creëerde de ploeg niet veel uitgespeelde kansen. Het tempo was duidelijk niet hoog genoeg om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.

In de 14e minuut moest FC Utrecht-keeper Jaimy Schaap in actie komen om een gevaarlijke vrije trap uit zijn doel te ranselen. De corner die volgde, leverde verder geen gevaar op. Naarmate de tijd vorderde, nam het Utrechtse veldoverwicht toe. Vooral via de buitenkanten, met Radovan Mitrovic, Maikel Lange en Ralph Owusu, werd de druk op het Elinkwijk-doel verhoogd.

Tweede helft
Met een ongewijzigde ploeg begon Utrecht aan de tweede helft. De opdracht was simpel: een doelpunt maken. De eerste echte kans was echter weer voor de hardwerkende thuisploeg, maar gelukkig werd hij niet verzilverd. Met vier frisse krachten probeerde trainer/coach Jean Paul de Jong zijn ploeg een nieuwe impuls te geven.

In de 79e minuut kwam de thuisploeg echter op voorsprong. Het was Cornett die met een prachtige stift doelman Jaimy Schaap verschalkte. De laatste tien minuten waren duidelijk voor de gasten. Het was vooral Radovan Mitrovic die een uitgelezen kans op de gelijkmaker liet liggen. Ook claimde heel Utrecht nog een penalty toen Ayoub Boubakari ten val werd gebracht. De scheidsrechter zag er echter niets in en liet doorspelen.

Jong Elinkwijk – Jong FC Utrecht 1-0 (0-0)
’79, 1-0 Cornett

Opstelling Jong FC Utrecht: Jaimy Schaap, Ralph Owusu, Daniel Arrocha, Bas van den Brink (’55, Jerry Geurtsen), Laurens van der Voort (’55, Collin Seedorf), Nassir el Aissati, Faris Afifi (’65 Sean Klaiber), Marc Anthony Klok, Radovan Mitrovic, Oliver Jorgensen, Maikel Lange (’65, Ayoub Boubakari).