Henny Lee heeft het diploma ‘Hoofd Jeugdopleiding/Head of Youth Department’ behaald. Lee, het Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. van FC Utrecht is onderdeel van de groep die deze opleiding als eerste succesvol voltooide. De al langer bestaande opleiding TC I Jeugd leidde deelnemers op voor de functie van Jeugdtrainer en Hoofd Jeugdopleiding (HJO) t.b.v. een betaald voetbal organisatie. Het bleek echter dat het lastig is om aan beide functies voldoende aandacht te geven. De functie van Hoofd Jeugdopleiding kent specifieke kwaliteiten en functie-eisen, zeker na het ontstaan van de Regionale Jeugdopleidingen (RJO). Het samenvoegen van jeugdopleidingen en de veranderende omgeving hebben invloed op de aan een Hoofd Jeugdopleiding gestelde eisen. Vandaar dat deze opleiding als specialisatie voor deze functie is gecreerd.

Inspiratie
Henny Lee kijkt na anderhalf jaar terug op een goede cursustijd . “Het was een interessante en leerzame cursus”, zegt Lee, die al anderhalf jaar verbonden is aan de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van de club. “Samen met mijn mede-cursisten hebben we anderhalf jaar op een hoog niveau ons kunnen doorontwikkelen. De thema’s van de cursus sloten goed aan bij mijn functie als Hoofd Opleidingen, maar ook waren thema`s gericht op het totale beleid en managen van de club. Daardoor heb ik gezien mijn huidige dubbelfunctie bij FC Utrecht veel inspiratie kunnen opdoen.”

Eerste lichting
De eerste lichting geslaagden van deze nieuwe, opleiding (niveau 5) van de KNVB Academie wordt gevormd door de Hoofd Jeugd Opleidingen: Henny Lee (FC Utrecht Academie), Stanley Brard (Feyenoord Academy), Bert Ebbens (PEC Zwolle), Jelle Goes (Anzhi Makhachlala), Gert Peter de Gunst (PEC Zwolle), Ed Graper (Aspire Qatar), Teun Jacobs (RJO N.E.C/FC Oss.), Michel Jansen (Voetbalacademie FC Twente), Peter Jeltema (RVO FC Groningen), René Koster (Almere City), Remco Oversier (RJO Willem II/RKC) en Aloys Wijnker (AZ).