De FC Utrecht Forza Tour strijkt woensdagmiddag neer in Maarssen bij amateurvereniging DWSM. Samen met jeugdtrainer Marcel van der Net geven Dave Bulthuis en Jong FC Utrecht-speler Yannick Cortie een voetbalclinic aan D- en E-pupillen van de RAC-club.

De clinic bestaat uit techniektraining, partijvormen en het Forza Respect-programma en vindt plaats tussen 13.30 en 16.15 uur. De clinic wordt gehouden op Sportpark Daalseweide van DWSM (adres: Sportparkweg 11 in Maarssen).

Forza Respect programma

Naast het voetbalgedeelte is het Forza Respect-programma een belangrijk onderdeel van de training. Hierin komen verschillende aspecten aan de orde over de omgang van spelers onderling. In dit onderdeel staan sportiviteit en respect centraal. Amateurverenigingen die zijn aangesloten bij RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland komen in aanmerking voor deelname aan de FC Utrecht Forza Tour.