Het duel tegen Feyenoord van komende zondag is het duel tegen de nummer drie in de Eredivisie. FC Utrecht staat vijfde met acht punten achterstand op de Rotterdamse titelkandidaat.

Het woord 'titelkandidaat' is definitief van toepassing op de Rotterdamse ploeg. Ook FC Utrecht-trainer Jan Wouters beschouwd met nog acht wedstrijden te gaan de stadionclub als kanshebber voor de titel. “Daar kun je niet omheen”, zegt Wouters. ”Ze hebben een steady verdediging, een uitgebalanceerd middenveld en een aanval met snelle vleugels en Pelle die altijd aanspeelbaar is en goals kan maken.”

Wouters ziet de ploeg van diens collega Ronald Koeman als een voorbeeld voor FC Utrecht. “Gedwongen door de financiële situatie moest de jeugd bij Feyenoord snel doorstromen naar de hoofdmacht. Met als resultaat dat de spelers zich hebben ontwikkeld en nu zelfs meedoen om de titel”, trekt Wouters de parallel tussen beide clubs. “Ook wij hebben veel zelfopgeleide jeugdspelers in ons team lopen. Dit is mede gedwongen door de situatie van de club, maar ook door een duidelijke beleidsverandering. Je kunt wel zien dat Feyenoord verder is in de ontwikkeling, maar ik spiegel FC Utrecht wat dat betreft graag aan Feyenoord. Wat dat betreft is Feyenoord een voorbeeld voor ons.”

1200 supporters
FC Utrecht weet zich zondag in De Kuip gesteund door 1200 FC Utrecht-supporters. “Dat is geweldig”, zegt Wouters. “Ik kan me niet herinneren dat er zoveel aanhangers de afgelopen jaren met ons zijn meegereisd. Een grote groep supporters in het stadion is voor ons een steun en een extra motivatie voor de spelers.” Feyenoord-trainer Ronald Koeman zei eerder deze week uit te zien naar de confrontatie met FC Utrecht. “Dat kan ik me voorstellen”, zegt Wouters. “De meeste ploegen die naar Feyenoord komen, graven zich in. Dat doen wij niet. Ons spel is gericht op de aanval. Daardoor zal er voor beide ploegen ruimte ontstaan, waardoor het een boeiende wedstrijd kan worden”, meent de Utrechtse trainer.

Over het spelen in De Kuip is Wouters lyrisch. “Ik speelde altijd voor thuispubliek”, zegt Wouters die even een stilte laat vallen en vervolgens lacht. “Als ik met het Nederlands elftal speelde, hè! Als ik met FC Utrecht of Ajax in Rotterdam speelde was het anders. De Kuip is voor mij een echt voetbalstadion. Mensen dicht op het veld, een goede grasmat en het Feyenoord-publiek is geweldig. Ze staan altijd achter de ploeg. Neem die 10-0 nederlaag tegen PSV. De week erna was De Kuip uitverkocht en stond hun publiek als een blok achter het team.”

Fitte selectie
FC Utrecht reist met een zo goed als fitte selectie naar Rotterdam. Alleen Marcus Nilsson (rug) en de langgeblesseerden Adam Sarota (knie) en Yoshiaki Takagi (pols) ontbreken. Aanvaller Bob Schepers (rug) is een twijfelgeval voor komende zondag.

Live volgen
De wedstrijd tegen Feyenoord begint zondagmiddag om 14:30 uur. Reis je niet mee naar Rotterdam dan kun je het duel live bekijken via de nieuwe FC Utrecht App. Ook kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen via Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch. Bovendien kun je de wedstrijd live volgen via Eredivisie Live. Bestel -HIER- nu al je kijkcode voor de wedstrijd en kijk via FC Utrecht.TV de wedstrijd live.