Oefenwedstrijd FC Twente –FC Utrecht vrouwen, 07-03-02013

In verband met activiteiten van Oranje deze week geen competitie. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van AGOVV (de oude club van de Utrecht-trainer Jürgen Schefczyk) wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen de vrouwen van FC Twente, uitkomend in de A-league.

Twente treedt aan zonder haar internationals, maar ook Utrecht is niet compleet door blessures.De wedstrijd vindt plaats op het sportpark van AGOVV in Apeldoorn.Onder prima omstandigheden krijgt het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld, waarbij het eerste kwartier beide teams gelijkwaardig zijn. Twente neemt daarna het heft in handen en scoort twee maal in de eerste helft. Utrecht heeft ook wel mogelijkheden maar de Twente-keepster redt bekwaam op een schot van Rowena Blankenstein en op een kopbal van Joniek Bonnes.

De tweede helft een beter spelend Utrecht dat ook diverse malen gevaarlijk wordt voor het Twentedoel. Dit resulteert in de 60e minuut in de aansluitingstreffer van Kirsten Koopmans na aangeven van Nadia van Beerschoten.Utrecht blijft druk zetten en tweemaal wordt de bal na inzetten van Tula de Wit en Joniek Bonnes, van de lijn gehaald. De Utrechtdefensie moet alert blijven,  vooral ex-Utrechtspeelster Shanice van de Zanden is met haar snelheid een constante dreiging.  Vlak voor tijd dan toch de verdiende gelijkmaker, Sabine Verheul  bereikt met een prachtige pass Nadia van Beerschoten, die vanaf de linkerkant de keepster van Twente verrast, eindstand 2-2.

Foto's gemaakt door www.goalphoto.nl zijn hier te bewonderen: http://www.fcufanphoto.nl/?p=7328