Jong FC Utrecht speelt dinsdagavond in de Beloftencompetitie Divisie A een uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. De twee ploegen hebben beiden 24 punten en staan gedeeld tweede. Jong FC Groningen heeft echter een beter doelsaldo.

Voor beide teams geldt dat bij winst goede zaken worden gedaan bovenin de ranglijst. Eerder dit seizoen wist de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong op Zoudenbalch met 3-2 te winnen van de Groningse beloften.

Dominant
“We willen tegen Jong FC Groningen weer volgens onze eigen intenties spelen”, blikt Jean-Paul de Jong vooruit. “We hebben een goed resultaat behaald in de uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior (2-2) en die lijn willen we doorzetten uit bij FC Groningen. De punten waarop we het tegen Jong Feyenoord/Excelsior hebben laten liggen nemen we mee en als we de kans krijgen laten we deze wedstrijd wel onze kant op vallen. Om te voorkomen dat we achter de feiten aan gaan lopen moeten we dominant positiespel spelen en de kansen die we krijgen benutten."

Makkelijk wordt het niet volgens de beloftentrainer. “Eerder dit seizoen hebben we thuis met 3-2 gewonnen van Jong FC Groningen, maar het verschil was niet groot. Zij hebben een kwalitatief goede groep. Het wordt een lastige wedstrijd, waarin de details beslissend zullen zijn”, besluit De Jong zijn vooruitblik.

De wedstrijd begint om 18.30 uur en wordt gespeeld op het Sportpark van VV Actief in Eelde. Het duel is vrij toegankelijk voor publiek.