Jong FC Utrecht speelt maandagavond in de Beloftencompetitie Divisie A een uitwedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel wordt niet op Sportcomplex Varkenoord gespeeld, maar in Stadion Woudestein. Dit is de thuishaven van van Excelsior Rotterdam. Jong FC Utrecht bezet momenteel met 23 punten de tweede plaats. Jong Feyenoord/Excelsior staat zevende met 18 punten. Eerder dit seizoen werden de beloften uit Rotterdam met 5-2 verslagen op Sportcomplex Zoudenbalch.

Lastig duel
Volgens trainer Jean-Paul de Jong is dit een mooie, maar lastige wedstrijd. “Wedstrijden tegen de top van Nederland zijn altijd mooi. Voor de spelers is het een mooi moment om zich te meten met jongens uit de jeugdopleiding van een Nederlandse topclub”, kijkt De Jong vooruit. “Het zal wel lastig worden. We spelen in Stadion Woudestein, dus op kunstgras. Het is een ploeg met veel kwaliteiten, zeker voorin. Talenten krijgen daar, net als bij ons, de kans en een aantal dat niet gespeeld heeft in het eerste, speelt nu met de beloftenploeg.”

Interessante reeks
Bij winst op Jong Feyenoord/Excelsior doen de Utrechtse beloften goede zaken in de Beloftencompetitie Divisie A, waar volgens Jean-Paul de Jong een reeks interessante duels aankomt. “Dit is de eerste wedstrijd van een leuke serie wedstrijden. Thuis hebben we de Rotterdamse beloften verslagen, dus hopelijk kunnen we die reeks een goede start geven door ze nu weer te verslaan”, aldus De Jong. De beloften spelen achtereenvolgens tegen Jong FC Groningen (uit), koploper Jong sc Heerenveen(thuis), Jong FC Twente (uit), Jong PSV (thuis) en Jong Ajax (uit).

De wedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior vindt plaats in Stadion Woudestein (adres: Honingerdijk 110). Het duel start om 18.30 uur.